Да бъдеш съсед на политик

Последна промяна на 26 август 2013 в 23:16 20650 47

Янко Петров по време на протестите в началото на годината
Янко Петров по време на протестите в началото на годината

Янко Петров

Янко Петров е един от тримата лидери на Февруарските протести. Този негов текст бе публикуван в личния му профил във Фейсбук. Препечатваме го с негово разрешение и с уточнението, че шамарът е метафора.

Сутринта се събудих и видях часовника си, беше време за работа.

Облякох опърпаните си дрехи, целунах жена си , целунах детето си и му оставих 2 лева джобни.

Излязох от блока, в който живея и видях скъпата и лъскава кола на съседа депутат.

До нея стоеше спретнат шофьорът му.

Запалих стария си голф и отидох на работа.

Днес бе денят за заплата.

Получих фиша и осъзнах, че кредиторите са ми удържали 230 лв. от скромните 540 лева.

Запитах се какво става. Огледах се и видях, че не са взели само моите пари, а и на половината ми приятели.

В мен се преобърна нещо. Осъзнах , че съседът ми преди два дни носеше куфарче, което изпусна пред блока.

Аз го намерих разпиляно и в него бе точно този закон, с които се даваше привилегия на ЧСИ-тата да ни натискат.

Прибрах се вкъщи, на масата стояха сметките за ток и парно.

Жена ми ме погледна със сълза в очите и ми каза, че са я съкратили.

Опитах се да я успокоя, но тя ми каза, че последните 6 месеца са я осигурявали на минимална заплата и сега ще взима по 200 лв. на месец.

Взех една бира и седнах на стола. Всичко свърши, трябваше да тегля поредния кредит на 16% лихва.

Пуснах телевизора и видях, че в Гърция, която е пред фалит лихвата е 8%.

На следващата сутрин всичко се повтори, но съседът ми депутат бе при колата.

Аз го попитах : Какво става? Та нали аз агитирах всички в квартала за теб. Ти нали ми обеща да оправиш всичко.

Той се спогледа с шофьора и му каза: Добре, че утре напускам този квартал, та да не им слушам глупостите.

Всичко свърши:

Осъзнах, че гладният съм аз. Чашата на търпението ми преля. Наплюх го и го шамаросах.

Това няма да оправи нищо, но аз бях възмезден.

Притесних се много и не отидох на работа. Бях си вкъщи цял ден.

Вечерта пуснах телевизора и видях " Народът да бие депутати на площада".

Народното търпение свърши - Разбрах, че в цялата страна са ги вадили и били пред очите на семействата им.

Е, имало е защо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.08 2013 в 10:55

Четете внимателно:
за тази организация, на която е член слънцеподобния Ангел Славчев можете да видите тук на техния събор: youtu.be/0XWRoLXXQV8


Някъде да съм писал, че Славчев е на видеото. Все пак, да си член на тази организация е престъпление само по себе си, както става ясно от филма.

29.08 2013 в 07:58

Много интересно, били срещу статуквото, срещу системата, а презират хората със социални искания... "чегеваристи" били, лево били и и т.н.

Ами системата е капитализъм, тя предполага социално разделение, и колкото е по-бедна една държава, толково по-жестоко е това разделение. Олигарсите нямат боя, здравият темел на олигархията беше положен най-вече при десния Костов с повсеместната приватизация - това , че се облажиха главно хора от бившия режим (даже не от баш номенклатурата, а от по-ниски обслужващи ги нива), си е на съвестта на приватизаторите - защото слушаха мантрите на неолибералите - всичко за продан, няма значение на кого... ама най-вече намазаха чуждите олигарси, хайде сметнете каква част от доходите просто си изтича навън.

Протестиращите сами се самоопределиха като "красиви, интелигентни, успели". Казано другояче - "десни",
Ето и тук се дърлят, кой не бил от "техните". Публична тайна е, че болшинството са привърженици на СДС , ДСБ, ГЕРБ - партиите на дясното крило на родната олигархия, независимо, че половината т тях даже не са благоволили да гласуват. И никак не е случайно, че водачите гордо носят тениски с лика на Сорос. Не мисля, че някой отвън в момента целево финансира протестите - просто си има една солидна група головодни уманитари, които от 2о години се прехранват, и то добре, от професионалното "гражданство", срещу пропагандата на десни, неолиберални, и разбира се, русофобски , мантри. (Най-смешното е, че капиталистическа Русия е представяна като все така комунистическа.. ) :)

29.08 2013 в 07:07

Тези безкористни- стига бе! А това, че работят за 500 лева, си е тяхна заслуга- като са ниско образовани и мързеливи. Като не им харесва- да емигрират!

28.08 2013 в 19:23

+!

28.08 2013 в 19:03

Ако можеха, губещите властта си на Земята биха ни докарали до тук
http://blogzaserioznihora.blogspot.com/2013/08/blog-post_27.html
въпреки , че и дoсега свършиха не малко.

28.08 2013 в 18:19

Не те знам дали си Трафопост, но едно е сигурно ! Нямаш акъл за две стотинки ! Във видеото което си пуснал, аз не видях Лицето Ангел Славчев ! Относно шистовия газ, това което пишеш са лъжи ! У нас има забрана за фракинг, а Ангел И Мариана Христова са едни от хората които се бореха за това в НС. В момента именно те отново атакуват руските набези и чрез тяхният иноицативен комитет подават сигнали до Еко министерството, МИЕ и прочие .... Трафопост, това че не четеш и, че злобата ти пръска от писаниците си е твой проблем ! Тези хора продължават да се борят по доста проблеми. Сетих се нещо : ако е така както го писва трафопоста, тогава от какъв зян Славчев изнесе информация,че именно руска компания е спечелила проект за подземно изгаряне на въглища в Добруджа ?! Видимо е че има хора които си говорят на отплесия и нищо повече..обаче аз съм израснал именно в Добрич и съм наясно кой какво и как, интересувам се и прочие. Сещам се да попитам и Трафопоста... ти колко пъти дойде да поговориш с хората в Добрич ? Колко пъти ги защити....? Дерзайте, дано по форумите все пак започнат нормални дебати и разисквания.. стига с тая злоба... та даже имената не си пишете .... егати патриотите !

28.08 2013 в 15:56

Като тръгнеш след нещо с лице, или му хвърлят кал, или се оказва купено, или самото лице се усеща подведено и отвратено и се отказва от каузата си. А Левски след кои лица ходеше? Тонът ми е философски защото проблемът ни е философски. Левски искаше добро за всички, а елитареца смята другите за тъпи врагове, които (според древните им писания) трябва да са им роби. Идеята, работа за цялото е била действаща допреди около 8000 години (скрита история на Земята) и сега след обрат в космическите войни, отново се връща. Та мисълта беше да вървиме след идея за работа за цялото (не червена, не синя), а не след лица...

28.08 2013 в 14:25

О информирана дезинформираност! Бъдете единни, Земята ще се очисти рано или късно, дори космоса вече не може да ни търпи с животинските ни ръфания. От нас зависи дали очистването ще е рано, което е възмойно само ако сме узряли. А елитарците статуквовци, винаги ще пращат провокатори и зомбита, както и ще пускат противопоставящо инфо. Оправията ще дойде когато на повечето им заработи вътрешната машинка на истината, за която май сме позабравили. Да не забравяме и девиза на бритите - разделяй противопоставяй и владей. А ние сега изхвърлихме бебетата заедно с мръсната вода...

28.08 2013 в 14:04

Като е такъв противник на шистовия газ, Славчев, къде е сега, когато се изнесе информация, че руска фирма прави проучване за добиване с фракинг в Добруджа? Аааа, сетих се, руският фракинг е по-миролюбив от американския фракинг, точно както руският болен е най-здравият болен, а руските часовници най-бързите в света... за тази организация, на която е член слънцеподобния Ангел Славчев можете да видите тук на техния събор: http://youtu.be/0XWRoLXXQV8
Честито на всички ходили през февруари след белия микробус с Янко, Дудука и Русофилчето. За съжаление и аз бях от подлъганите, но не за дълго.

28.08 2013 в 13:50

Относно изказа на момчето от ТрафоПоста. Щом можеш да набеждаваш безкористна душа като Янко, или ти самия работиш съзнателно за другите или си под жестока манипулация. Ако си от вторите, което е за предпочитане, погледни когато си на спокойствие вътре в душата си и се опитай да видиш чипа който са ти сложили.