Буруджиева: Върхът се опитва да управлява по новому, а масите не са излезли

14 юли 2013 в 11:42 6227 46

Татяна Буруджиева, депутат от БСП.
Татяна Буруджиева, депутат от БСП.

Върхът се опитва да управлява по новому, а масите въобще не са излезли да си кажат позицията, обяви депутатът от БСП Татяня Буруджиева в интервю за "К 2".

Тя направи този коментар в отговор на въпрос има ли революционна ситуация в момента в България, според формулировката на Карл Маркс:  „Масите не желаят да живеят по старому, върхът не може да управлява по новому“.

Хората, които протестират не са революцията или масите, защото по дефиниция масите са по-слабо информираните, а гражданите по площадите в момента са знаещи и информирани, смята Буруджиева.

Според нея обществото има нужда от диалог и разбирателство.

Тя даде пример със Закона за управление на етажната собственост, че е много трудно понякога в един блок хората да решават съвместно проблеми, въпреки общия интерес, който ги свързва.

„Всички искаме да променим нещата, но никой няма доверие на другия, че точно той може да ги промени“, коментира депутатката.

По думите ú гафът с назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е съизмерим с предложението Румяна Желева да стане еврокомисар.

Това е гаф и във вътрешен, и във външен план, признава Буруджиева, но не приема като нормална намесата на посланиците във вътрешния живот на държавата, като визира откритото писмо на посланиците на Франция и Германия, които подкрепиха гражданското недоволство.

Ако това се беше случило в друга държава, тези посланици, отдавна щяха да са изгонени, смята Татяна Буруджиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!