Буруджиева: Върхът се опитва да управлява по новому, а масите не са излезли

Последна промяна на 14 юли 2013 в 11:42 5488 46

Татяна Буруджиева, депутат от БСП.
Татяна Буруджиева, депутат от БСП.

Върхът се опитва да управлява по новому, а масите въобще не са излезли да си кажат позицията, обяви депутатът от БСП Татяня Буруджиева в интервю за "К 2".

Тя направи този коментар в отговор на въпрос има ли революционна ситуация в момента в България, според формулировката на Карл Маркс:  „Масите не желаят да живеят по старому, върхът не може да управлява по новому“.

Хората, които протестират не са революцията или масите, защото по дефиниция масите са по-слабо информираните, а гражданите по площадите в момента са знаещи и информирани, смята Буруджиева.

Според нея обществото има нужда от диалог и разбирателство.

Тя даде пример със Закона за управление на етажната собственост, че е много трудно понякога в един блок хората да решават съвместно проблеми, въпреки общия интерес, който ги свързва.

„Всички искаме да променим нещата, но никой няма доверие на другия, че точно той може да ги промени“, коментира депутатката.

По думите ú гафът с назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС е съизмерим с предложението Румяна Желева да стане еврокомисар.

Това е гаф и във вътрешен, и във външен план, признава Буруджиева, но не приема като нормална намесата на посланиците във вътрешния живот на държавата, като визира откритото писмо на посланиците на Франция и Германия, които подкрепиха гражданското недоволство.

Ако това се беше случило в друга държава, тези посланици, отдавна щяха да са изгонени, смята Татяна Буруджиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.07 2013 в 11:36

Ма като го гледам Волгин какъв е як и напет, явно е една от последните брънки в тая верига и до него само трохички падат. Нищо де, той и на малко е свикнал.

15.07 2013 в 19:12

Танчето преди интервюто се е нашмъркала с нафталин от фуражката на баща си в гардероба хахаха

15.07 2013 в 00:53

Сега ситуацията е уникално, защото сърцевината на червения електорат е потресена от валса на Станишев с Пеевски и точно затова има шанс този валс да е последен. Ама най-най-най-последен за изобщо!

15.07 2013 в 00:33

Що не изгоните посланиците на Великобритания, Холандия, Германия и Франция пък да видим какво ще се случи....

Бива глупости да се говорят....тия какво пак ли искат република на ССР да ни правят или сега е модерно губерния на Русия?

15.07 2013 в 00:10

“Ако това се беше случило в друга държава, тези посланици, отдавна щяха да са изгонени, смята Татяна Буруджиева”
Ако протестите се бяха случили в друга държава, правителството отдавна да е подало оставка. Но тагава нагла и безочлива сган има само тук!

14.07 2013 в 23:57

Лъже, вярно е. Обаче не простее. За съжаление лъже с подходящи формулировки. Много зла жена!

14.07 2013 в 22:51

Ка щяло .. образована била! Напрао си простей, мен ако питаш!

14.07 2013 в 21:50

Курволяк сплескан. Тая ли пачавра ще гони посланниците????????

14.07 2013 в 21:14

Социолозите в България не са нищо повече от платени клеветници. Обслужват властта по-добре от политически проститутки. Какви са новите методи на старите мафиоти?

14.07 2013 в 21:00

Сигурен ли сте? Убиецът на ген. Луков се казва Иван Бураджиев. Не че защитавам тази кучка, но все пак да бъдем прецизни.