Бургазлия блъсна дете на пешеходна пътека

Последна промяна на 01 март 2012 в 14:01 983 1

На 11 февруари имаше демонстрация за безопасността на децата на пътя във Варна. Снимка: БГНЕС
На 11 февруари имаше демонстрация за безопасността на децата на пътя във Варна. Снимка: БГНЕС
11-годишно момче беше блъснато на пешеходна пътека в Бургас тази сутрин. Петокласникът е ударен от автомобила на 21-годишния бургазлия Я.П. на кръстовището на улиците "Стефан Стамболов" и "Дунав". Детето е с фрактура на дясната раменна става и е настанено за лечение в МБАЛ – Бургас. За живота му няма опасност. Все още няма официална информация за причината за инцидента, идващ само 20 дни след поредната демонстрация за безопасността на децата на пътя, провела се във Варна и предизвикана от смъртта на Лора Иванова – момичето, прегазено на пешеходна пътека в морската столица. На 11 февруари на лобносто място на Лора се събраха приятели и близки на загинали в автомобилни катастрофи деца. Те покриха с цветя пешеходна пътека на бул."Осми Приморски полк", където мотоциклетист, движещ се със 113 км/час, удари момичето на 17 юли 2011 г. Към демонстрацията се включиха и близки на 12-годишната Николина Борисова, която загина, след като беше блъсната от автомобил на пешеходна пътека в Русе на 25 декември миналата година. Момиченцето, което е от Варна, беше на гости в Русе на последната си Коледа.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.06 2012 в 23:00

Господа,
с грубости до никъде няма да стигнем. Проблевът e много сериозен и даже е обидно да се пишат така коментари. И 50 см да ги повдигнат пътеките, резултата ще е още по- плачевен. Шом сигурно 100 години не са дали ефект " зебрите " и сега ли ще го дадът ? Те е повече от ясно, че трябва да има алтернатива. И аз я предлагам. Но очаквам интелигентни , професионални коментари. Не мислите за богатите с джиповете, защото те никога не са мислили и няма да мислят за Вас. Мислете за нас простосвъртните, за близките си за семействата си. Другото е бошлав работа. Щам сте ербап да пишете не особено цензурирани думи, напишете един реален коментар на това, което Ви предлагам:
Думата сега е моя…
Предлагам Ви една виртуална „ рецепта „ за намаляване на катастрофите по „ зебрите „

Колкото повече време се крият от обществото моите „ рецепти „, толкова време ще се блъскат пешеходци по " зебрите ". И не само там… Ще строят в София доколкото си спомням 40 " посивни легнали полицаи ", , всеки от който струва най- малкото 2000 лева, без да имат никакъв ефект, а напротив… Само с 2000 лв ще се обезопасят за дни не 40 , а 400 пешеходни пътеки по моята методика и то с реален превантивен ефект. Ще попитате. А как ще се ориентираме в един трилентов, четирилентов трафик , че наближаваме пешеходна пътека? Отговорът е простичък: Това няма да стане с повдигане на сегашните пешеходни пътеки “, което крие големи опасности, а като „образоваме „ пътното платно преди тях.. Имам решение от преди десетина години, при което за дни ще се промени трайно в положителна посока трафика като се изгради непозната за световната практика нова хоризонтална маркировка. Така ще „ образоваме „ сегашните „ прости „ улици с минимални средства, без да ги превръщаме в „ умни „, които не могат да имат масово приложение. Ако все още се чудите и си задавате въпроси, то отговорите са в „ разширената рецепта „ на : www.amperasp2.hit.bg Абсолютно съм сигурен, че ще повярвате, че тези „ медикаменти ще ликуват полесраженията” по пътищата, но трябва да се приложат там. И тук е бедата. Само ако виртуалните рецепти се препишат от депутати, общинари и поставят на банките за обсъждане и направят за часове експерименти, за да се убедим, че те действително „ ликуват „, то до тогава ще престана да Ви показвам и други рецепти. А съм разработил и други „ медикаменти „ , които ги няма в досегашните ми „ терапии „, но ще ги представя веднага щом се реши да се прилагат сегашните. Помогнете и Вие приятели " войната " по пътищата да затихне, за да запазим на децата, нашия, на близките си, на приятелите си живот.
Уважаеми приятели,
Не цензурирани излияния не ги четат, нито депутати, нито управляващи, нито общинари. Такива думи са една поредица от повторения, тафтолония и не будят нито смях, нито интерес, нито ще Ви представят като оригинални. Не си струва да се пише така. А сега Ви моля с няколко думи да оцените дали моите „ рецепти „ имат приложение и трябва ли да се изпишат за терапия на пътния трафик ?
Думате имате Вие …
Аз съм Вашия виртуален “ трафик- терапевт „: Георги Димитров. Ampera.bg