Бурен скандал между протестиращи и общинари във Варна (видео)

13 март 2013 в 15:08 3256 1

Бурен скандал между протестиращи и общинари във Варна. Снимка БГНЕС
Бурен скандал между протестиращи и общинари във Варна. Снимка БГНЕС

Срещата на протестиращи и общинари във Варна прерасна в истински скандал, като вместо дискусия в залата в Общината се чуваха главно освирквания, викове и обиди.

Сред крясъците и обвиненията по адрес на присъстващите членове на Общинския съвет се откроиха две противоположни тези: за оставката на съвета и за това той да продължи работата си, за да приеме исканията на недоволните. Те настояват основно за гражданско представителство с право на глас във всички общински комисии, но не предложиха механизъм, по който да се осъществи това.

На срещата присъства и.д. кметът на Варна Христо Бозов. В залата бе и собственикът на верига аптеки и бивш кандидат за кемт на морския град Веселин Марешки. Той настоя за оставката на целия Общински съвет, а състава на следващия градски парламент да не се допускат бивши общински съветници.

Отново на висок тон присъстващите около 50 граждани в залата отправиха някои конкретни обвинения към общинарите. Попитаха ги защо са допуснали улиците на Варна да са в лошо състояние, защо са били вдигнати местните данъци и такси с новия устройствен план. Бяха поставени и въпроси, които не са в преките правомощия на общината - за безработицата и емигриращите млади жители на града.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови