bTV и мъките за едно "извинявай"

Елица Мартинова 18 юни 2012 в 13:15 8811 10

Диана Найденова, Снимка: sbj-bg.eu
Диана Найденова, Снимка: sbj-bg.eu

В неделно предаване на bTV водещата Диана Найденова отмъсти словесно на гостуващ еколог заради инцидента от протестите на Орлов мост, в който неин колега от телевизията пострада.

В неделя следобед Найденова бе поканила за събеседник Петко Цветков – еколог от фондация „Биоразнообразие“, която беше основна част от протестите на Орлов мост в края на миналата седмица.

Вместо да го разпита за каузата му обаче, Найденова настойчиво го покани да се извини публично за пострадалия ú колега. Петков обаче отказа и се опита да измести темата към политическата вина на правителството.

„Г-н Цветков, аз съм домакинът и аз ще подавам началото и края на всеки въпрос“, бе реакцията на Найденова.

Напрежението ескалира още повече, след като Петков изтърси обвинението, че екип на bTV е провокирал протестиращите и с това е причинил побоя.

„Ако нямате факти, с които да потвърдите думите си, г-н Петков, в момента се държите като абсолютен хулиганин и обиждате мои колеги. Моля да ми обясните по какъв начин мои колеги са екзалтирали онзи самозван идиот, който показваше среден пръст по телевизията“, не успя да сдържи възмущението си Найденова.

Настойчивото ú питане обаче остана без отговор и екологът отново се опита да измести темата. Това вбеси водещата, която го покани да напусне студиото, щом не желае да отговаря на въпросите ú.

„bTV не отразяваше досегашната информация и не отразяваше закoна за горите и протестите в тази връзка“, бяха думите на Петков, които преляха чашата с търпението на Найденова. „Г-н Цветков, говорите абсолютни глупости“, отговори водещата и обеща в следващото предаване да опровергае твърденията на госта си. На 16 юни операторът на bTV Иван Филчев бе пребит от демонстранти на Орлов мост, докато отразяваше протестите срещу промените в Закона за горите.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!