БСП и ГЕРБ не се припознаха в критиките на посланиците

09 юли 2013 в 11:31 4269 14

Посланиците на Франция Филип Отие (лявео) и на Германия Матиас Хьопфнер
Посланиците на Франция Филип Отие (лявео) и на Германия Матиас Хьопфнер

БСП не разпознава себе си в критиките на посланиците на Германия и Франция, които двамата дипломати публикуваха в обща позиция в понеделник.

В безпрецедентно съвместно изявление дипломатите на Берлин Матиас Хьопфнер и на Париж Филип Отие призоваха политиците да се вслушат в гражданското общество и да положат усилия за край на олигархичния модел.

Критиките не били отправени към БСП, защото тя била в управлението само от месец и половина, заяви в студиото на bTV тази сутрин депутатът от Коалиция за България  Румен Йончев.

По думите на Йончев олигархичният модел бил наследен от ГЕРБ и по-скоро правителството на Орешарски има проблем с него отколкото да е негов създател.

В същото време обаче Томислав Дончев разчете в писмото на дипломатите „червен картон” за управляващите. „След това писмо дните са преброени”, коментира Дончев.

Според Румен Йончев посланиците на Франция и Германия се държат като акционери в акционерно дружество. „Поведението напомня на поведението на акционери в българския демократичен проект, които искат възвращаемост. Да не забравяме, че най-големият инвеститор е българските граждани, всеки един от нас е данъкоплатец. Всеки от нае е инвестирал много повече от Германия и Франция“, заяви депутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!