Босия скара ГЕРБ и БСП

Елица Мартинова 21 ноември 2012 в 13:06 3020 4

Николай Колев-Босия преди задържането му пред парламента на 20 ноември. Снимка: БГНЕС
Николай Колев-Босия преди задържането му пред парламента на 20 ноември. Снимка: БГНЕС

Задържането на Николай Колев – Босия стана причина за размяна на остри реплики между депутатите на ГЕРБ и БСП в парламента.

От парламентарната трибуна лидерът на червените Сергей Станишев прочете декларация в подкрепа на Босия, който бе арестуван, заради хвърлен домат срещу сградата на парламента.

„Очаквам, че понеже повдигам този въпрос, ГЕРБ ще ме обвинят, че не уважавам институциите и подкрепям безредиците. Ако се опитате да арестувате всички недоволни от управлението ви, няма да ви останат полицейски управления”, заяви Станишев.

Той обвини полицията, че е използвала прекомерна сила срещу Босия.

„Г-н Колев е бил задържан за хулиганство при една „блестяща” полицейска акция на 40 полицаи”, посочи червеният лидер.

„Днес цялата власт на държавата принадлежи на ГЕРБ. Вие искате тотален контрол върху всичко – съдебната власт, футболните фенове и агитки”, възмути се от трибуната Станишев.

Думите му не бяха подминати от управляващата партия и ГЕРБ отвърна на обвиненията.

„Явно става навик на БСП да преувеличава цифрите. Уж подписите за референдума били 770 000, уж на митинга им в събота имало 20 000 души, сега чухме поредната хипербола – че полицаите в акцията били 40”, посочи зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

„Общо-взето е странно БСП да защитава Николай Колев – Босия. Въобще, комунисти да защитават дисиденти е все едно нацисти да защитават евреи”, категоричен бе Главчев.

 

Николай Колев – Босия бе арестуван във вторник, защото в знак на протест срещу работата на институциите в България хвърли домат по сградата на парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!