Борисов загубил шанс за втори мандат

18 февруари 2013 в 14:39 3407 1

Христина Христова. Снимка: БГНЕС
Христина Христова. Снимка: БГНЕС

"Премиерът вече загуби шанса си за втори мандат. Хората излязоха на улицата да протестират срещу ЕРП-тата, но ние мислим, че те се бунтуват срещу управлението. Безхаберието и "калинките" са полазили навсякъде и хората искат да се отърсят от този кошмар." Това заяви председателят на НДСВ Христина Христова, цитирана от БГНЕС.

Именно Борисов трябва да поеме политическата отговорност за случващото се, а не неговите заместници, пък бе коментарът на Минчо Спасов, председател на Съвета по вътрешен ред и право в НДСВ, по повод отстраняването на Симеон Дянков.

"Има гласове за смяна на правителството. Такава ситуация не е била по време на прехода, но дори през 1997 година нямаше бунтове в 35 български града, констатира Христова и допълни: "Причините за бунта са некадърното управление на ГЕРБ или направо демонтажът на управлението, на контролните институции и повсеместната бедност".

"Последиците от всичко това ще бъде показната екзекуция частното да стане в полза на държавното и ако сега премиерът се огъне пред натиска и национализира ЕРП-та, това ще бъде трагична грешка на управляващите, защото кой инвеститор ще посмее да инвестира тук", допълни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!