Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Борисов се извини на посланиците, не били "дебелобузи чичковци"

Елица Мартинова 27 май 2013 в 10:25 3310 10

Бойко Борисов. Снимка: Сергей Антонов
Бойко Борисов. Снимка: Сергей Антонов

"Като българин искам да се извиня, че бях в зала, в която вие бяхте наречени "дебелобузи чичковци". Това заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с посланиците на страните-членки на ЕС, САЩ и Турция.

Срещата се провежда в парламента, паралелно с консултациите за бъдещия кабинет, които кандидат-премиерът на социалистите Пламен Орешарски води с други партии. Форумът е организиран от досегашните управляващи от ГЕРБ.

Коментарът за "дебелобузите чичковци" бе направен от лидера на "Атака" Волен Сидеров при встъпителните декларации, които партиите прочетоха в началото на първото заседание на 42-рия парламент.

Борисов се извини и за факта, че докато на първото заседание звучеше химна на Европа, някои депутати са отказали да се изправят.

В качеството си на лидер на партия, която вече ще бъде опозиция, Борисов благодари на посланиците за "4-годишната ни работа, за изключителната европейска солидарност  към България".

 " С няколко думи - искам да ви информирам за нашите планове, за това, което ще правим занапред. За първи път в историята на България в най-тежката финансова и икономическа криза политическа партия спечели за пореден път парламентарните избори и то с много, но недостатъчно да направи кабинет. Нашите принципи да не влизаме в каквото и да е взаимодействие с националистичната формация „Атака”, която съм декларирал през всичките години, и към ден-днешен са валидни”, зарече се лидерът на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews