Борисов: Пеевски беше гласен за вицепремиер

29 юни 2013 в 18:23 4459 27

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Делян Пеевски беше гласен за вицепремиер в правителството на Орешарски. Това изненадващо заяви бившият министър-председател Бойко Борисов в интервю със Сашо Диков по Нова телевизия.

Борисов не съобщи никакви подробност около твърдението си, но остави впечатлението, че службата председател на ДАНС е била един вид понижение спрямо първоначалните обещания към Пеевски.

Според експремира архитектът на всички кадрови назначения бил Ахмед Доган. Нито Станишев има характер, нито Орешарски  се показа като експерт. Единственият в цялата компания, който има качества е Ахмед Доган и той дърпа конците, каза Борисов.

Измишльотини са слуховете, че съм източил стотици милиони от държавата. Пускат ги същите медии, които ме хвалеха преди, каза Борисов.  Той отказа да коментира въпроса на Сашо Диков има ли обяснение с какво е мотивиран Волен Сидеров, за да подкрепя кабинета на БСП и ДПС.

Полетът на "Бистришките тигри" ми е обеца на ухото, каза Борисов, но се защити за останалите полети с правителствени и военни машини. Правителственият авиоотряд за това се казва правителствен, за да вози правителството. Аз всеки ден съм откривал по няколко обекта, каза той.

Борисов геройски защити Искра Фидосова въпреки острите въпроси на Сашо Диков и комичната ситуация, в която изпадна.

- Какво ви е виновна Фидосова, тя нищо не прави.

- Как така нищо не прави, преди малко я видях в съседната стая.

и:

- Фидосова разваля всичко до което се докосне!

- Какво разваля, тя до нищо не се докосва!

бяха най-смешните реплики, които се размениха.

Борисов не даде смислен отговор на въпросите за парите (150 000 лева), които собствениците на ЦСКА прехвърлиха на лидерката на парламентарната група на ГЕРБ.

Бойко защити и Цветан Цветанов. Той много му се бил скарал за прочетената от трибуната стенограма на лекарите от Горна Оряховица, но не бил виновен за подслушванията.

- Как така не е виновен? На мен твой човек ми е казвал, че на маса Цецо се е хвалел, че ме подслушва и в пиянски истории е разказвал какво съм говорил по телефона, запита Диков.

- Цецо не пие и глътка, бе отговорът на Борисов.

Пазете се от Волен Сидеров да не Ви набие, каза Бойко Борисов на раздяла на Сашо Диков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!