Бойко Ноев: Трябва ни стена по границата с Турция заради бежанците

OFFNews 10 октомври 2013 в 15:30 6672 25

Бежанци
Бежанци

Спешно трябва да се издигне физическа стена на уязвимите достъпи по границата ни с Турция. Граничарите и войниците не могат да връщат със сила обратно жените и децата. Телените мрежи не са преграда. Единствено стена би дала необходимата за ситуацията превентивност.

Toва заяви бившият военен министър Бойко Ноев в интервю за агенция "Фокус".

По думите му проблемът с бежанците е висш политически приоритет и няма какво повече да се заблуждаваме и да чакаме спасител.

„Няма кой да ни “спаси”. Проблемът с бежанците ще се влошава все повече, независимо от развоя на сирийската криза, която сама по себе си ще продължи още години наред. Голяма част от прииждащите бежанци не са само от Сирия. Има от Африка, Афганистан, все райони, които и занапред ще генерират мигранти. Затова трябва и решенията, които търсим, да бъдат дълготрайни. Нека не се заблуждаваме, че ще решим проблема със силитe на Червения кръст, с кампании за дарения на якета, обувки и памперси, с ремонта на няколко стари казарми. А хората даже не могат да си представят, че можем да сигнем и до палаткови лагери из България. Час по-скоро трябва да погледнем истината в очите. Да, вече не сме онзи оазис, който тайничко се надявахме да останем. Вълната дойде и до нас, не само на хартия, но и физически и това изисква бързи и ефективни решения”, казва Бойко Ноев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!