Бойко Найденов остава потенциален кандидат за главен прокурор

02 ноември 2012 в 10:15 1375 0

Бойко Найденов, и.д. главен прокурор. Снимка: БГНЕС
Бойко Найденов, и.д. главен прокурор. Снимка: БГНЕС

Преизбраният директор на Националната следствена служба (НСлС) Бойко Найденов остава потенциален кандидат за поста главен прокурор, съобщи БНР.

В интервю за радиото тази сутрин той не потвърдил, но и не отрекъл възможността да се кандидатира за мястото, което беше освободено, след като Борис Велчев беше назначен за член на Конституционния съд. 

"Ако в един момент се прецени, че може да се кандидатирам, разбира се, ще се кандидатирам, но, към настоящия момент, нито е отворено това състезание, нито са видни кандидатурите. Така че, нека да изчакаме", коментира Найденов пред националното радио.

Очаква се в близките дни Висшият съдебен съвет да задейства процедурата за избор на наследник на досегашния главен прокурор, който ще положи клетва като конституционен съдия през идната седмица. 

Бойко Найденов заяви, че засега ще се концентрира върху изпълнението на на втория мандат начело на следствената служба, на която бе преизбран. Той каза, че ще работи със законодателя и ВСС за отстраняване на следователи и прокурори, които не се справят със задълженията си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови