Бойко избяга в Скопие

Александра Маркарян 17 февруари 2013 в 13:54 9953 13

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов отмени спешно всичките си изяви за събота и неделя, когато десетки хиляди протестираха, и замина за Скопие.

По предварителен план в събота премиерът трябваше да открие център "Царевград Търнов" във Велико Търново, след което да отиде в Горна Оряховица и да открие обновена детска градина.

В неделя пък Борисов и здравната министърка Десислава Атанасова трябваше да демонстрират колко добре върви ремонтът, платен от държавата, на сградата на болница "Свети Панталеймон" в Ямбол. След това премиерът трябваше да се отправи на проверка на строителството на ЛОТ 4 на автомагистрала "Тракия". Накрая бе предвидено откриване на обновеното отделение "Кардиология" в многопрофилната болница в Хасково.

Още в събота всички прояви на премиера бяха отменени. Пресслужбата на Министерския съвет обяви, че Борисов заминава за Македония, в чиято столица Скопие ще има работна  вечеря с македонския си колега Никола Груевски.

Информацията, че Борисов ще посети Скопие беше съобщена още в петък от македонската телевизия „Алфа“. Тогава обаче външните министерства – и в София, и в Скопие, отказаха да потвърдят посещението пред македонската медия.

Самият Борисов обяви в петък, че в посещението му в Македония "няма нищо изненадващо".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!