Бойко: Искам прошка от народа. Народът: Къде бягаш, мутра такава?!

17 март 2013 в 16:30 9880 44

Жители на Ловеч посрещнаха така Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Жители на Ловеч посрещнаха така Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

 

"У-у-у!", "Защо бягаш?", "Къде бягаш, мутра такава?". С такива викове младежи посрещнаха бившия премиер Бойко Борисов, който пристигна на посещение в Ловеч заедно с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, предаде БГНЕС.

Младежите бяха застанали пред езиковата гимназия, когато Борисов пристигна с карания лично от него джип, но не спря, а подмина протестиращите. Те държаха в ръцете си плакати с лика на Борисов и надписи: "Той е виновен за всичко", "400 хиляди безработни заради него", "Забрани тютюнопушенето, унищожи заведенията".

Влизайки в двора на училището, Борисов чуваше: "Защо бягаш?", "Защо го пазите, той е бивш?" (към полицаите). В този момент униформените затвориха оградата на училището.

На плакатите пишеше още: "Над 40% от младите хора са безработни", "Кой назначи Митко Каратиста в ЧЕЗ със заплата от 35 хиляди", "Бойко, защо избяга без да ни решиш проблемите", "Буда, къде са ни парите", "Какво стана с Мишо Бирата?".

В предизборната си обиколка Борисов и Цветанов днес посетиха строящия се храм "Св. Св. Кирил и Методий" в центъра на града, за който ГЕРБ отпусна общо 600 000 лв. Бившият премиер се срещна и с митрополит Гавриил Ловчански.

"Искам прошка от Господ и от народа, само към тях грешките ми са несъзнателни. Така че надявам се Господ да ми прости, народът също." Това изявление на Борисов от посещението му в Ловеч пък бе разпространено малко по-късно от пресцентъра на ГЕРБ.

След посещението на храма Борисов и Цветанов трябва да разгледат новостроящата се спортна зала в езиковата гимназия, за която правителството на ГЕРБ отпусна целеви средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!