Би Би Си за Григор Димитров: Роди се звезда

Александра Маркарян 08 май 2013 в 08:56 4359 4

Григор Димитров
Григор Димитров

"Изразът „роди се звезда“ следва да бъде запазен за талантливи тийнейджъри, но в случая с Григор Димитров мисля, че можем да направим изключение. Знаем за неговия естествен талант от години, но това беше първият път, в който той наистина показа решителност да се бори срещу топ играч и да излезе с победа. Огромен момент за него и за мъжкия тенис и след този 3-часов трилър изглежда възможно още това лято той да се озове без покана в топ 10."

Това беше коментарът на кореспондента на Би Би Си Джонатан Оувъренд след великолепната победа на най-добрия български тенисист Григор Димитров над световния №1 Новак Джокович.

Снощи, в мач от втория кръг на турнира “Мастърс” в Мадрид, продължил повече от 3 часа, Григор Димитров победи Джокович със 7-6 (8-6), 6-7 (8-10) и 6-3. Това му осигури 90 т. за световната ранглиста, които по всяка вероятност следващата седмица ще го изкачат на 26-о място.

Изумителната победа над Джокович може да бъде това, което най-накрая ще изстреля във висините на спорта 21-годишния българин, отдавна определян като следващия Роджър Федерер, коментира Reuters.

Най-младият от шестимата играчи до 23 години в топ 50 изглеждаше на път да се разплаче, когато неговият треньорски отбор го прегърна след тричасовата среща. Веднага след края на мача българинът написа "Обичам те, татко" на обектива на една от камерите, изразявайки признателността си към човека, въвел го в тениса и бил негов треньор от детска възраст.

По-късно на пресконференцията след Димитров изглеждаше странно хладнокръвен, отбелязва агенцията и цитира българския тенисист с думите: 

"Винаги е страхотно да спечелиш мач като този. Той е номер едно, и, разбира се, това е чудесно усещане. Но това е само началото на турнира. Това беше едва вторият кръг, така че трябва да се подготвим за следващите мачове и да се уверим, че можем да повторим този успех”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови