БАСТА пита Портних: Къде са новите автобуси

Нели Чолашка 30 септември 2013 в 14:09 3266 2

Актьорът Краси Радков се прави на Бойко Борисов на учредителното събрание на БАСТА. Снимка: Сергей Антонов
Актьорът Краси Радков се прави на Бойко Борисов на учредителното събрание на БАСТА. Снимка: Сергей Антонов

„Настоящият кмет на Варна Иван Портних (ГЕРБ) изгради предизборната си кампания върху обещанието, че в края на юли тази година варненци ще се возят на нови автобуси", попита днес Светослав Трайков един от членовете на учредената наскоро партия БАСТА.

Той уточни, че пита Портних чрез медиите, защото "комуникацията с този човек е почти невъзможна".

По думите на Трайков новият кмет на Варна не е спазил и ангажимента си да осигури средства за ремонт на зала „Конгресна” в Двореца на културата и спорта.

Заради този факт градът ни е на път да загуби домакинството за световното първенство по волейбол през 2015 г., твърди политикът от БАСТА.

Марио Шиваров, който също е сред учредителите на БАСТА, предупреди, че последиците за Варна могат да са много сериозни заради некомпетентното управление на общинското дружество „Градски транспорт”. 

„Многократно съм предлагал варианти за оздравяване на дружеството и за краткото време, в което съветите ми се чуваха, то бе факт.

Целта ми бе да намалим цената на автобусните билети, но за съжаление настоящото ръководство на ГЕРБ не позволи това да стане факт. Ето затова напуснах ГЕРБ. Имам собствено мнение, а в тази партия това е недопустимо", обяви Шиваров. 

Партия БАСТА беше учредена на 22 септември от отцепници от ГЕРБ, като начело са бившият земеделски министър Мирослав Найденов и бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров - Емо Фаса.

Сред учредителите беше и скандалната депутатка Вяра Петрова, която се прочу с източването на близо 700 000 лева европейски средства чрез фирми на майка си.

Към БАСТА не се присъединиха настоящи депутати от ГЕРБ, както твърдеше Мирослав Найденов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!