Бареков пробва да яхне вечерните протести (снимки)

20 октомври 2013 в 19:07 8732 47

Хората на Бареков пред МИЕТ    Снимка: Сергей  Антонов
Хората на Бареков пред МИЕТ Снимка: Сергей Антонов

Имам едно предложение към вас - всяка неделя от 17 или 18 да е нашият запазен час за протест, който да съдържа в себе си духа на Февруарската революция. Това призова телевизионният водещ Николай Бареков на демонстрация днес пред Министерството на икономиката и енергетиката в София.

На организирания от движението на Бареков неделен протест имаше около 200 души, сред тях активисти на движение "Сила", Ангел Славчев (едно от лицата на февруарските протести, който от месец води предаване по ТВ7) и активисти на ВМРО-БНД.

Пред Министерството на икономиката и енергетиката хората на Бареков издигнаха плакати с надписи " Р. Овч. не се ли наяде?", "Стойнев, ти ли предложи Овчаров?", "Кой назначи Р.Овч.?", "Не искаме енергийната мафия да ни представлява!".

Час преди митинга на Бареков активистите на ВМРО-БНД бяха на протест пред централата на ЧЕЗ на ул. „Г. С. Раковски“ в София. Националистите настояват "да бъдат отнети лицензите на ЕРП-монополистите". След края на протеста им пред ЧЕЗ те се присъединиха към хората на Бареков пред МИЕТ.

Тук сме, за да поставим началото на нещо, което беше успешно разрушено. Първо - с оставката на Бойко Борисов, който напусна поста си, и така избяга от отговорност. След това, за жалост, цялата политическа класа ни разочарова, а последният цинизъм беше това назначаване на Румен Овчаров за пазител на "Златната акция" на България в най-голямата нефтена компания в Източна Европа, каза Бареков.

Малко преди 19 ч. около 200 активисти от движението на Бареков и представители на съюз “Сила” спряха пред Президентството и започнаха да скандират “Оставка за Плевнелиев”. На метри от тях – пред Министерски съвет, вече се събираха демонстрантите от редовното вечерно шествие срещу кабинета “Орешарски”.

Участниците в ДАНСwithme освиркаха митинга на телевизионния водещ и скандираха “Бареков – к*рво!”. Протестиращите срещу правителството призоваха да се игнорира митинга на Бареков и шествието да потегли по редовния си маршрут. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!