Български лекари ще се учат на спешна помощ от Израел

Мая Златкова 12 септември 2012 в 12:31 1495 1

Десислава Атанасова, Снимка: БГНЕС
Десислава Атанасова, Снимка: БГНЕС

Израелски болници ще квалифицират български лекари, ще лекуват наши пациенти на преференциални цени, а двете страни ще обменят опит в областта на превенцията на хроничните заболявания.

Това е само част от подписания вчера План между здравните министерства на двете държави, който предвижда 4-годишно сътрудничество. Документът включва взаимопомощ в следните дейности: превенция и контрол на заразните заболявания и HIV/СПИН, психичното здраве, информация относно лекарствената политика. Планирана е и обмяна на информация в областта на здравното законодателство, квалификация на български лекари и сътрудничество в областта на спешната помощ в България.

От българска страна била предложена възможността за прием на израелски граждани в рехабилитационни центрове. Също така от пресцентъра съобщават, че има надежда за изграждане на клиника за ин витро оплождане в България с помощта на израелско инвестиране.

Срещата между двамата колеги Яков Лицман и министър Десислава Атанасова се състояла в рамките на посещението на правителствената делегация в Израел, която е там от вчера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови