Правителствата на България и Израел с общо заседание

Лъчезар Вълев 10 септември 2012 в 07:59 1376 0

Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху. Снимка: БГНЕС

Българското и израелското правителство ще проведат общо заседание в Йерусалим, съобщават от правителствената информационна служба.

Водената от премиера Бойко Борисов делегация ще отпътува днес за за израелската столица.

По време на визитата българският министър-председател ще проведе среща на четири очи с израелския си колега Бенямин Нетаняху, както и с президента Шимон Перес.

В делегацията от българска страна са включени министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов, Ивайло Московски, Делян Добрев, Тотю Младенов, Нона Караджова, Мирослав Найденов, Вежди Рашидов, Лиляна Павлова, Аню Ангелов, Десислава Атанасова, Сергей Игнатов.

По време на посещението ще бъдат подписани споразумения между двете страни в областта на ихформационните технологии и съобщенията, здравеопазването, науката, културата и образованието и др.

За вторник, 11 септември, е предвидена работна среща между министъра на труда и социалната политика  Тотю Младенов и министъра на вътрешните работи на Израел Ели Ишай.

По време на работния обяд между българската делегация и израелските им колеги, външния министър министър Николай Младенов ще се срещне с министъра на социалните въпроси и комуникациите на Израел Моше Кахлон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови