България е в сърцата ни повече от всичко (снимки)

Последна промяна на 27 юни 2012 в 14:49 2329 13

В подкрепа на протеста срещу Закона за горите от Монреал. Снимка: читател
В подкрепа на протеста срещу Закона за горите от Монреал. Снимка: читател
„България е в сърцата ни повече от всичко“, пише читател на ОFFNews.bg от Монреал. Наши сънародници, живеещи в Монреал, са подкрепили тази неделя протеста срещу Закона за горите. Ето какво ни писа нашият читател:
Тази неделя на Националния празник на Квебек - Св. Йоан Кръстител, или Сен Жан, българи от Монреал се събраха на хълма Монт роял, за да изразят подкрепата си за протестиращите от Орлов мост. С нашите плакати на кирилица и с широките ни усмивки привличахме вниманието на празнуващите из парка канадски семейства. На любопитните обяснявахме какво точно и защо подкрепяме. Към нас се присъединиха спонтанно майка с дете, българи, както и група испаноезични, силно впечатлени от каузата ни. Оставаше да извикаме с тях "Венсеремос!", което и казваме на протестиращите в България. Направихме си снимки из парка и с изглед към Центъра и Сент Лорънс ривър. Монреал е красив и Канада е с величествена природа, но България е в сърцата ни повече от всичко!    
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.07 2012 в 11:15

A ти предплагам..... не се зачисляваш към балканските субекти, ти си незнаен по-висш субект. Надарен с царска прозорливост и божествена санкция да раздава мнения и акъл за добруването на всички. Разбира се се мисли и за нещо повече, типично за балкански субект, като сам отрича да е такъв.И не би спрял с раздаването на квалификации на "този и онзи". Абе ти не мислиш ли че се излагаш? Ами слушат се балкански ритми защото сме на балканите, съжалявам. Комплексите наистина може да си ги вземеш и заедно с тях да си ходиш в чужбина. Доста хора седят и плюят по това което сме и това което не сме,а реално са пълен хаос самите те. Пие се защото сме на балканите, в Обединеното кралство се пие повече. А такива "духнали" духа*и могат да те изкарат от релсите. "Духвай."

30.06 2012 в 03:32

Аз духнах от БГто преди 17 години, не по икономически причини, а по етнически ...
За съжаление родината е оСЕЛЯНа с балкански субекти на които всичко и всички са им криви. Няма оправия. Завзеха всеки по-голям град, унищожиха София и Варна.
Стоят в България, защото никъде другаде по света не се говори на мяхкий знак! Ай сиктир от булгаристанци патриоти!! Аз плащам данъци в БГ и пращам пари в родината колкото поне 100тина патриота които седят по кафенетата, слушат балкански ритми, смучат алкохол и критикуват всеки който видят, чуят или просто знаят. АЙ СИКТИР!!

29.06 2012 в 17:05

Явно имаме различни разбирания за съпричастност. Не знам какво общо има българското общество с природата като цяло. Природата е природа навсякъде, и ако човекът няма правилно отношение към нея, не само в България последствията се виждат и сега - като глобално затопляне и т.н. Ето за това съм глобалистка - само локалното отношение няма да помогне. Особено голямо значение за това има изсичането на горите. В други страни берат плодовете на това злодеяние. Ако унищожат горите в България и аз няма да имам какво да правя там и да искам да се върна. А за българското общество - за Ваше съжаление то не е само в България. България е една територия в която в момента просто се помещават повече българи на едно място. Както Вие споменахте има милиони българи по цял свят. Така и по цял свят има български общества, които носят своите национални черти, традиции, бит и култура. За Ваше съжаление тези българи са толкова силно изявени българи, че разпрострянват свойте традиции дори извън България. За това местните от 50 години насам играят български хора така както могат да ги играят само българи. От 50г. в Кебек съществува школа и разпространява българското. Но местните знаят как да ценят и да уважават другия с неговите различия и традиция. Нещо, което българите не могат и не приемат, те дори се отричат от тези, които са напуснали страната си по една или друга причина.
И да, аз не съм на протеста в България физически, но съм била на всички протести преди това, за Рила, за Странджа, дори и на голямата стачка през 97-ма. Сега ако се наложи бих хванала самолета и бих дошла, нещо което съм правила за друга кауза. Така, че си спестете обвиненията, защото не познавате всички емигранти или въобще не познавате "естеството на емигранта".

29.06 2012 в 15:51

Повечето емигранти НЕ отговарят на този критерии, въпреки че си прав! Това е пътя.

29.06 2012 в 15:49

Ама вие определено не разбирате същността на нещата. На емигранти не завиждам. Трудно ми е да завидя на човек взел емигрантското решение. Прекалено добре съм информиран по темата,сигурмо по добре и от някой емигранти. Няма да продължа да споря срещу вашите убеждения.В личен план сте права, но не си пробутвайте съпричастността, защото такава няма. Просто заради естеството на емигранта.... той не е и няма да е съпричастен, защото не е част от бългаското общество. Хванал си е пътя. Той не е на протеста. Глобалисти и интернационалисти Не уважавам по ред причини на които мястото за обсъждане не е тук. Съжалявам.

29.06 2012 в 15:28

Може би не сте добре информиран, но не само в България е застаряващо населението. В цяла Европа е точно така.
За нас емигрантите - не хранете симпатии, забравете ни, хвърлете ни в коша. Ние сме предатели, ако се върнем може и в затвор да ни хвърлите и да ни линчувате. Жалко разбиране за тези другите, изпълнено с гняв и омраза, че са по-добре. Ами напънете се и вие си го направете по-добре, дали тук или там. И аз живеех в България сравнително добре, ама защото здраво работих. Това къде ще живея за мен няма огромно значение имам други ценности по-големи от това да съм националистка или патриотка, Светът е глобален и хората на всякъде са хора. Някои по-груби, други по-възпитани, някъде с по-малко корупция другаде с повече. Да страната ми е Канада, защото тук живея, и защото съпругът ми е канадец, но родината ми е България, и милея за нея. Най-малкото защото родителите ми са там. Няма да престана да се боря за природата в България дори да съм на хиляди километри, защото ме вълнува, защото там съм израснала и защото лично съм засегната от Цеко Минев. А това, че Вие не оценявате съпричастността на тези другите си е Ваш проблем, тук биха ви съдили обаче за дискриминация!

29.06 2012 в 12:26

Абе има 1 милиона българи в чужбина. Избягали, оставили нещата, избрали стандарта пред родината. Ами съжалявам критиката ми не е махленска. Всички се спасяват, а сетне се правят на патриоти. Ами нали всичко е на този хал защото всеки се спасява и напуска кораба, а после маха прощално със сълзи на очи. Осъзнайте ... в България няма млади българи. Навсякъде е пълно със старци. То даже си личиНяма защото всеки след бала заминава за чужбина да се изучи. Ок, дотук добре. Обаче за какво му е да се връща после в нашата "окаяна икономическа дупка" при условие, че там е "по-добре" и има хиляди възможности за развитие. Та така.... не очаквайте да храня симпатии към някого, избрал "да бъде добре" пък и патриот да е... пък и да обича България. А за гласуването от чужбина не ми се говори. Не не го толерирам и не го уважавам. Нещата тук не са нито зле, нито са трагични , че всеки да си замине и да останем очертание на картата.Ами ако всички заминем?
Така, че да не говорят за горите защото горите вече не са техни , те не са тук.
Канадката си каза... мойта страна "в момента" е Канада, а другиден? А може би нямаш такава?

29.06 2012 в 03:10

Както винаги критика и злоба по форумите. Критиката впрочем бива два вида - конструктивна и обикновено махленско заяждане. Какво са ви виновни емигрантите се питам. Изглежда ви дразнят с ъс съществуването си. Може би, защото събуждат изконната българска завист към преуспелите или на махленско ниво - съседа с по-нова кола. Аз пък вярвам, че те правят най-доброто на което са способни - отиват у свободните народи и се учат да бъдат граждани. А като се върнат, се сблъскват с мрънкалата които искат да не бачкат, да взимат пари от незнайни далавери в стил "прецакай другарчето" и въобще си им е добре в кочината. Въпросът е не дали, а кога ще се обърнат нещата в полза на качествените хора, които са доказали себе си в чужбина. И дали ще се намери нещо повече от голи приказки и репчене на най-високо ниво да ги върне отново тука. Защото, именно от тях имаме нужда. Ако искаме да приличаме на европейските страни, ни трябват хора научени да си търсят правата, да работят съвестно и да са отговорни към семействата си. На този критерий отговарят предимно емигрантите. Иначе планът за мрънкачите и лошия материал сме го преизпълнили отдавна.

29.06 2012 в 00:15

Здравейте,
Мойта страна в момента е Канада, но това не ми пречи да помагам за съграждането на родината си . Както и правят мнозина емигранти. Защото - да, смятам да се върна.

28.06 2012 в 22:48

Следващия месец отивам на едно такова място на много километри и смятам и аз да развея един плакат в подкрепа на горите. Веднага след това се връщам в родината си, за да помогам с каквото мога за съграждането на страната си. Ти и другите ще дойдете ли?

Поздрави ;)