Балетист ранен на протеста пред парламента (видео)

Вероника Шербанова 28 юни 2013 в 13:23 21330 66

Александър Александров
Александър Александров

Балетистът Александър Александров е бил ранен по време на протеста пред парламента тази сутрин.

Информацията беше потвърдена за OFFNews и от Националната опера и балет, и от болницата за спешна помощ "Пирогов".

От Операта обясниха, че Александров се подхлъзнал и без да иска съборил радиостанцията на един от полицаите, след което се извинил. След това е паднал и така е получил раните си. Засега не е ясно дали сам се е подхлъзнал или е бил блъснат. В момента мобилният телефон на Александър е изключен.

Мъжът е бил отведен в "Пирогов" с две рани на главата - над лявата вежда и на тила. Раните са зашити и мъжът е освободен, обясниха от лечебното заведение. 

Видео с арестуван мъж по време на протестите около парламента тази сутрин беше разпространено в социалните мрежи.

Мъжът, коментиращ зад кадър случващото се, твърди, че падналият Александър е бил бит от полицаите. Той заявява, че задържаният не е провокирал полицията, но е бил задържан. На видеото ясно се вижда, че на дясната страна на челото на арестувания има рана.

Полицай твърди пред снимащия, че мъжът е паднал и се е ударил сам.

От СДВР обясниха, че са запознати със случая, мъжът е отведен в районно управление на полицията, но нямат информация към задържания да е упражнено насилие. От столичната полиция отказаха да кажат дали мъжът все още е в ареста, за какво е задържан и как се е появила раната на главата му. 

Под каченото в YouTube видео има коментар, който публикуваме без редакция: 

"Единственото провинение на младежа, поне доколкото аз видях беше, че докато полицаите го избутваха настрани, за да направят коридор на Волен Сидеров, радиостанцията на единия полицай падна. Това ги афектира и започнаха да го дърпат и бутат, той се опита да избяга, но те го догониха, събориха на земята и после го отведоха с белезници. Веждата му беше спукана и течеше кръв, но не мога да кажа със сигурност, дали е станало при падането или го е ударил полицай! — at Народно събрание на РБ."

Юлиан Христов, Вероника Шербанова

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!