Багата пръв нападнал Дъмпела

Мадлен Шишманова 08 март 2012 в 12:37 5848 0

Даниел Стефанов- Дъмпела, снимка:БГНЕС
Даниел Стефанов- Дъмпела, снимка:БГНЕС

Самбиста Благой Иванов- Багата пръв е нападнал компанията на Даниел Стефанов- Дъмпела в столичното заведение „Айс“, каза днес адвокатката на Стефанов Радост Караиванова на гледането на мярката му за неотклонение пред Софийският апелативен съд. Дъмпела е обвинен за това, че е намушкал Багата.

Свидетелите твърдят, че Благой Иванов е започнал скандала. Компанията на самбиста била употребила солидно количество алкохол и наркотици.

Днес състав на Софийски апелативен съд потвърди наложената седмица по-рано от градските съдии най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража". Дъмпела има и неизтекла условна присъда за наркотици. Караиванова представи декларация, в която двама от свидетелите – Гроздан Найденов и Велко Гюров пишат, че показанията, които са дали, са изтръгнати в МВР чрез психически натиск. „Казали са им, че Багата е много важен, баща му е висш полицай и да внимават какво ще кажат”, обясни Караиванова. Адвокатката поиска очна ставка между Найденов и Гюров и нейния подзащитен. Караиванова изтъкна още, че показанията на подписалите се под тези декларации свидетели противоречат на подробните показания, дадени от Дъмпела. Съдът остави това искане без уважение. Адвокатката на Дъмпела обясни, че не знае дали клиентът й и Багата са се скарали заради доза кокаин, каквато е една от версиите на разследващите. Адвокат Караиванова подчерта, че има разминавания и в показанията на други свидетели,  за това как Багата е стигнал до „Пирогов". Драгомир Стойчев заявява, че завел самбиста с такси до лечебното заведение, а Величко Ботев твърди, че той е завел Багата да се измие в тоалетната. Друга версия представя таксиметровият шофьор - Тихомир Михалев - че раненият сам е вървял до таксиметровата кола и сам е отишъл в „Пирогов". След заседанието Караиванова обясни, че нейният клиент е споделил, че когато се засече по заведенията с Багата, той непрекъснато се опитвал да го провокира. Защитничката е бивш следовател и е замесена в секс скандал в края на 2004 г., когато работи като разследващ полицай в Четвърто районно в София. Тогава разследваше соченият за накродилър Илиян Варсанов, но се оказа, че между двамата е имало любовна авантюра. Караиванова напусна МВР и стана адвокат. Междувременно от "Пирогов" обявиха , че Багата остава в тежко състояние. Той все още е на апаратно дишане.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови