Багата четвърти ден в кома

Юлиан Христов 29 февруари 2012 в 12:19 1497 0

Самбистът Благой Иванов-Багата, който беше наръган с нож рано в неделя, все още е в тежко състояние, съобщиха от „Пирогов”. Той е в медикаментозен съд и на апаратно дишане, съобщи тази сутрин доц. д-р Стоян Миланов, началник на централнанта реанимация в "Пирогов". Продължава процесът по стабилизиране на 25-годишният пациент.

В неделя Багата претърпя шестчасова животоспасяваща операция. Тогава той бе наръган с нож при нападение от 7-8 души в столично заведение на улица "Граф Игнатиев".

Полицията задържа 23-годишния Даниел Стефанов-Дъмпела във връзка с мелето в столичното заведение. Групата на люлинския бос е участвала в боя, при който самбистът беше тежко ранен.

Вчера Софийска градска прокуратура му повдигна обвинение за опит за убийство. Смята се, че Даниел Стефанов-Дъмпела е човекът, който е посегнал с нож на самбиста Благой Иванов-Багата. Разпитани са 17 души, сред които участници в свадата, очевидци и служители на нощното заведение. От извършените до момента разпити се установило, че най-вероятната причина за скандала и последвалото сбиване е въздействието на голямо количество алкохол, употребено от почти всички членове на двете групи.

Все още се издирват останалите лица, които са били в компанията на Дъмпела, но всичко, което е направено към настоящия момент, и свидетелските показания, които са взети, Дъмпела е човекът, който е посегнал с ножа на Багата.

Вчера родителите на Багата излязоха с писмо до медиите, в което обясняват, че Благой Иванов е опитал да потуши скандал и така е станал жертва на нападение. „В злощастната вечер Благой беше излязъл с приятели, за да отбележи отличното представяне на българските боксьори на турнира „Странджа“. Късно през нощта е възникнала неприятната ситуация на напрежение между две компании. Единствената вина на Благой е, че се е опитал да разтърве хората и да потуши скандала. Резултатът е ясен на всички. За щастие Благой е жив и в момента води най-тежката битка в живота си“, се казва в писмото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков