БСП започва преговори с "Атака", обсъждат 450 лв. минимална заплата

Последна промяна на 14 май 2013 в 11:10 10051 13

Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС
Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС

Втората политическа сила, която влиза в Народно събрание – БСП, започва разговори с "Атака" в търсене на допирни точки в програмите за управление.

Това обяви представителят на социалистите Корнелия Нинова пред bTV.

"Целта е да обсъдим кое е възможното между нашата и тяхната гледна точка, като е разумно всеки да направи отстъпки", обясни тя .

На въпрос как червените биха намерили баланс между реалистичното предложение и залегналото в платформата на Волен Сидеров искане за 1000 лева минимална работна заплата няколко месеца след изборите, Нинова отговори: „Надяваме се да го убедим, че това не е възможно, особено в близките месеци - 450 лева минимална заплата до края на мандата е нашето предложение.”

Според нея освен политическа, новият кабинет трябва да има и голяма обществена подкрепа. Затова се предлага програмен кабинет от експерти, като отговорността ще продължат да носят партиите.

„Един програмен кабинет ще работи за стабилна икономика, увеличаване на доходите, подпомагане на бизнеса. Ние няма да бягаме от политическа отговорност, но целта е тези хора да могат да свършат работата и да имат голяма обществена подкрепа”, допълни Нинова.

По думите й от БСП „протягаме ръка към всички в името на национални приоритети за изпълнение на програмата – разпределили сме я в мандата и в рамките на следващите 10-15 години”.

Според Нинова атмосферата в изборната нощ е била по-различна, без обичайната еуфория.

„В БСП обаче има по-скоро усещане за победа – ние сме единствена от влезлите сега в парламента партии, която повишава доверието си за 42-рото НС. Докато ГЕРБ губят 600 000 гласа в сравнение с предните избори, ние качваме с 200 000. Освен това разликата ни вече е под 3%, което е под 5-процентния контролиран вот. ГЕРБ също така изпаднаха в пълна изолация - какъв победител си, след като никой не иска да управлява с теб”, каза Нинова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.05 2013 в 19:47

Разбирачев, я сподели как фалшифицираха изборите, щото ний - глупавичките - все не можем да вденем като как става тая работа ;)

14.05 2013 в 18:13

Хора какво точно Ви е виновен ГЕРБ...скътали сте по 20-30 хиляди да стройте АЕЦ ли що ли? и Бойко не Ви дава да дигнете АЕЦ-а....да не би Станишев по-прозрачно да управляваше, да не би по-малко да ни крадна?

Въобще не Ви разбирам....колко тъпи били от ГЕРБ ми хубаво ама сега се посадихме двойно по зле с огладнелите хиени от ДПС и БСП....а да и ще стане тройна коалиция за пълно разграбване на България - ДПС + Атака....как ли ще ни продадат подобно нещо?

Аз по-скоро си мисля че сега от БСП о ДПС минават всички депутати на ГЕРБ и Атака с индивидуални оферти започващи от две бензиностанции или хотел на Приморско или 10 хиляди декара в добруджа...такива неща.

14.05 2013 в 17:18

Moже спокойно да постави неизпълними условия

14.05 2013 в 17:16

Искам илядо лева. От утре! :)

14.05 2013 в 16:16

Добре де, ако Волен не се съгласи на коалиция, ще го обвиняват, че предизвиквал нова политическа криза и нови парламентарни избори, ако пък се съгласи на коалиция, същите ще го обвиняват, че бил съглашател с комунисти и турци - контрата все е там...

14.05 2013 в 15:28

Интересно с какво лице същия Станишев, който наричаше Сидеров фашизоид преди 8 години, и че не може да се преговаря с него, защото бил проблем за имиджа ни в Европа ще преговаря с него и ще ми говори за сближаване с Атака. А и Атака + БСП не е мноззинство, може би Станишев смята за сигурен Съюзник ДПС. Тогава коалицията ДПС - Атака би трябвало да зачеркне завинаги Сидеров от политическата карта на страната - нима не бяха партии антагонисти. Къде отидоха "Доган Агент на турското разузнаване", "Не на новините на турски език".

14.05 2013 в 14:14

А защо не ? И двете партии подчертават социалната тема. И какво от това , че са свързани с Русия ? Това е предимство, а не недостатък. Цяла Европа се кланя на Русия, ние се пишем корназ...Зашо ? За да угодим некому. А интересът - НАШИЯ ИНТЕРЕС, какво казва ? Аз съм ЗА такава коалиция, пък да се казва както ще...

14.05 2013 в 14:11

Бе кой го е "избрал" Методиев, ма - ГРОБ за втори пореден (и последен) път фалшифицираха изборите, тия се неква шайка - видях една "председателка" на секционна комисия от ГРОБ с пиърсинг на носа, езика и татуировки на глезена и рамото, ако изборите бяха продължили малко по-дълго щех да се уредя да видя и останалото, ама тая *** трябваше да влачи чувалите с фалшименто към РИК...

14.05 2013 в 12:40

Но могат да се подменят.

14.05 2013 в 11:59

Няма как да се "добавят" бюлетини, не го ли разбрахте, бе, хора? Що за глупости... Мрънкахте притив Бойко и пак си го избрахте. Сега си сърбайте попарата.