Артисти: Помогнете! Атакисти уринират и вандалстват пред Операта

Последна промяна на 20 юни 2013 в 12:32 10231 21

Около 200 активисти на „Атака” заградиха пътя към централата на партиятa. Снимка: Булфото
Около 200 активисти на „Атака” заградиха пътя към централата на партиятa. Снимка: Булфото

 

Артистите от Софийската опера и балет разпространиха до медиите молба да отразят вандалските действия на поддръжниците на „Атака”, които в последните дни се организират пред централата на партията.

По стечение на обствоятелствата в сградата на най-стария ни културен институт се помещава централата на националистите, а красивата и внушителна постройка е опасана с техни флагчета.

Ето какво пишат артистите:

„Призоваваме националните медии, които държат на изкуството, наречено опера, за отразяване на трудното положение, в което се намират всички певци и целият персонал на най-стария ни културен институт. По този начин ние молим обществеността да ни помогне да работим спокойно и да създаваме изкуство.

Работата и сградата на първия ни Оперен театър, от който тръгва славата на България по света с прочутите и търсени певци от всички оперни сцени като Димитър Узунов, Борис Христов, Николай Гяуров, Гена Димитрова, Райна Кабаиванска, Никола Николов, Никола Гюзелев, Валери Попова, Анна Томова-Синтова и много други, е заплашена още от първия ден на протестите.

 В цялостната сграда на Операта и БЗНС на улиците „Врабча”, „Раковски” и „Дондуков” е настанена и политическата партия „Атака”. Всеки ден политическите привърженици на „Атака” обсаждат сградата, уринират пред нея, вдигат изключителен шум и пречат на репетициите на певците. „Атака” пречи и на колите, които нашите певци и балетисти паркират на паркинга на „Врабча”. Артистите ни не могат да достигнат до работните си места, а също така и да се приберат по домовете си. Операта е обсадена и е трудно обикновен човек да влезе в нея.”

Работещите в операта напомнят, че предстои важна премиера, на която се очакват гости от цял свят. На 22.06, 23.06, 26.06 и 29.06 за първи път в България и на Балканите ще се играе цялата тетралогия на Рихард Вагнер „Пръстенът на нибелунга”: „Рейнско злато”, „Валкюра”, „Зигфрид” и „Залезът на боговете”.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.06 2013 в 07:47

Абе Сидеров не само "пише", ами и "говори", не е като вашия вожд Винету кросноезичен...

21.06 2013 в 07:45

Пише се "валкириИте", не "валкириЙте", неграмотни гереберасти...

21.06 2013 в 03:04

От Професор стана на Майстор, и накрая ще се разкрие, че е самият Сидеров. За него е сигурно, че може да пише ( беше редактор на вестник Демокрация все пак). Той какво ли не е бил, затова малко се е пообъркал сега и мисли ,че е хванал дядо Господ за шлифера. Да, ама не!! МНого скоро всичко ще си дойде на мястото и Операта ще си отдъхне.

21.06 2013 в 00:49

Е да, но докато пикаят, те водят интелектуални дискусии за влиянието на Шопенхауеровата философия върху сюжета на Тристан и Изолда.

21.06 2013 в 00:24

Ще вземат да заспят на Чайковски. Трябва да ги изриват с багери.

Предлагам Шнитке.

20.06 2013 в 22:58

Абе тия уж "артисти от операта" не знаят ли, че Борис Христов никога не е пял на тази сцена? Защо не излязат с имената си, да видим кои точно са тези неграмотници?

Защо полицията не поеме охраната на операта, ами се налага да бъде защитавана от социалните отряди на ПП Атака, за да не я осквернят "мирно протестиращите" вандали?

20.06 2013 в 18:06

Професор Кучкув? За малко да не ви разпозная ... Поздравете Кучката на глутницата Болен Местан, по майка Сидерова. Припикахте, айде сеге у дома в Анадола, господа Кюрдски родолюбци...

20.06 2013 в 18:02

Каде отиде Професора да коментира как ПАЗЯТ Операта? Като е припикават така, че никой да не може да е доближи от гадната миризма? Кучетата на Болен си маркират територията ...

20.06 2013 в 16:51

Волен е болен!Болен е Волен!Напротив,хич не е болен!Просто изпълнява поръчки!На кого?
Много ясно на кого?На този,който го създаде?

20.06 2013 в 16:06

Група заблудени избраха луд с морал и култура на селски бек в качеството си на националист да ги представя в парламента...
Резултата не закъсня. Тия ще опикаят и осерат цялата държава. Крайно време е протеста от мирен и само викащ да се превърне в войствен и да се подпали тоя змиярник наречен парламент.
За предпочитане заедно с обитателите му...
Колкото по бързо се отървем оттези гниди, толкова по-добре. А колкото повече се протака свалянето на малумното правителство толкова по-зле за България...