Арестуваха Николай Колев-Босия

Последна промяна на 20 ноември 2012 в 14:03 9107 28

Арестът на Николай Колев - Босия. Снимка: Агенция София прес
Арестът на Николай Колев - Босия. Снимка: Агенция София прес

Николай Колев-Босия бе арестуван пред сградата на парламента.

Над 40 полицаи бяха разположени около сградата на Народно събрание във вторник заради обявената акция от Босия да хвърли развалени домати по парламента, съобщава агенция „София прес“. Босия искал да протестира срещу ситуацията в държавата.

Полицията била в готовност, след като той обявил преди дни акцията си публично.  

Обясненията на Босия

„Преди време някой хвърли по Съдебната палата доматено пюре. Не одобрявам това по две причини. Първата е, че го направи през нощта и си закри лицето, за да не го познаят. Втората причина е, че не обяви причината за хвърлянето на пюрето. Аз ще направя това през светлата част на деня, след като оповестя българските граждани относно причините за моите действия“, обяви Босия в писмо до президента, премиера, Висшия съдебен съвет и българските граждани.

В писмото си Николай Колев откровено заявява намеренията си: На 20 ноември ще закупя от пазара 6 развалени домата и ще ги разпределя по един за шестте институции, към които съм се обърнал. В 10 ч. ще бъда пред Народното събрание, където ще хвърля един домат по фасадата, с което ще изразя протеста си срещу липсата на ориентация, професионализъм и патриотизъм при изготвяне на законите. Ще запратя домата, протестирайки срещу лошите текстове на законите, носещи само нещастия на обществото и отделния български гражданин. Законът трябва да бъде обществено полезен, а не изработен срещу човека.

След това ще отида пред президентството и ще запратя по фасадата му следващия домат. Той ще бъде срещу нищоправенето от страна на президентската институция, наведената поза при среща с представители на великите сили и назначението на отрепки за дипломати. Срещу безкритичното отношение при подписването на укази за влизането на законите в сила.

Третият домат ще бъде хвърлен срещу сградата на МС заради цялостната му политика и действията му срещу обществото и националните интереси. Четвъртият домат ще бъде хвърлен от мен срещу съдебната палата. За моите съотечественици не е необходимо да обяснявам защо.Петият и шестият домат ще хвърля по БНТ и БНР поради това, че с нашите пари те обслужват една малка шайка от политически престъпници и мафиоти.

Знам, че ще се опитате да ме спрете и подведете под отговорност за хулиганство. Това, обаче, е политическо действие от моя страна и ако имате наглостта да го определите като хулиганство, ще трябва да отговаряте пред обществото, ЕС и пред Бога“.

Вървете по дяволите!

Писмото му завършва с думите: „Не мога да бъда повече пленник на надеждата и възпитанието. Вървете по дяволите!“.

Във вторник, след като Босия с кутия домати приближи парламента, бе обграден от униформени.

Колев успя да хвърли само един домат.  Задържан е за 24 часа в столичното Първо РУП.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.11 2012 в 16:54

Живеем на съседната улица, на която е била къщата на родителите на Нона Караджова. Майка ми добре е познавала нейната майка. По думите й, майката на Караджова е била един от домакините в "Търговия на дребно" и никога не е имала нищо общо с БКП, както и родния й баща, който е стигнал до алкохолизъм, след което се развеждат.
Дотук с "достоверната" информация. Оттук нататък остават съмненията, че и за други хора от този списък ще се окаже, че не е точно това, което е посочено. Аз мога да кажа само за този, за който имам информация, а в думите на майка ми нямам основание да се съмнявам.
Притеснителното е друго - целенасочено и тенденциозно всички престъпници в държавата биват свързвани чрез действителни или измислени доводи и връзки единствено с бившата БКП. Истината е, че те са пуснали дълбоки корени във всички партии и държавни структури и нямат никакви партийни пристрастия. Тези хора по никакъв начин не споделят социалистическите, а още по-малко комунистическите идеи. Но целта е една - необратимо да се омърси идеята за социализма, идеята за социалната държава. А всъщност истински социализъм в България (а и не само) така и не е имало никога. Източниците на тази кампания са ясни - противостоянието на левите идеи, ерго десни активисти. Тази насока бе предприета още в началото след 10-и ноември, и промивайки съзнанието на мнозинството от народа тя никога не допусна нашата държава да се води лява политика, социална политика - политика за гражданите. Дори БКП се отказа от чисто левите си идеи, преименува се в БСП и в своето управление проведе откровено дясна политика - пример за това е идиотския закон за плоския данък.
За да искаме политика за гражданите, трябва първо да променим сегашното си изкривено егоистично мислене. Иначе промяна към по-добро няма да има. Алтернативата на 23-годишното разграбване на родината ни е социалната държава, а примерите са няколко - скандинавските държави.

21.11 2012 в 01:57

Ми той човека точно заради случаи като във Второ РПУ на Пловдив хвърля домати.

21.11 2012 в 01:55

Логиката емигрира отдавна. Не мога да намеря цялата песен, но... ""Накрай ще останем няколко баби, аз и младежът..."

21.11 2012 в 01:40

Чудя се само платен кадър ли си, ил/(ид)от ли си по рождение, или не мислиш какво пишеш? Най-малко ти можеш да съдиш някого, особено ако се казва Босия. Седмица принудително е* за теб!

20.11 2012 в 23:34

МУТРЕНСКО-МИЛИЦИОНЕРСКОТО "УПРАВЛЕНИЕ" НА ШАЙКА НЕГОДНИЦИ Е В ПЪЛНА СИЛА.КЪДЕ СТЕ БЕ БЪЛГАРИ-МИШКИ,СПИТЕ НЕПРОБУДЕН ГЛАДЕН СЪН.ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ СЪДБАТА НА ОТРЕПКИ.

20.11 2012 в 22:00

Домати ли каза или гранати?

20.11 2012 в 21:50

Браво на Н. Колев - Босия! Долу овластените макаци и техните пазачи! Никой на тоя свят не е задържал власт с полиция и жандарми. Ама тия наистина не четат, горките...

20.11 2012 в 20:55

Ами то се прави с ум. Гледаме и се учим. Пуска се отворено писмо. Осведомяват се всички институции. Осведомяват се всички медии, включително и в Интернет и така... Ако липсва вяра в нашите, осведомяват се чуждите. После трябва само домати примерно да се осигурят. И те така...

20.11 2012 в 20:28

Браво, 40 полицаи и национална новина за един домат. Знаете ли, че в същото време 6 човека бяха викани неправомерно във Второ РПУ на Пловдив при това с неправомерно използвани лични данни ? Естествено, че не знаете, защото нито една медия не отразява нищо за случващото се около беззаконието с Бунарджика. В момента валят жалби до комисията за защита на лични данни. Хора обединявайте се и бъдете солидарни, нищо в тази държава не работи за нашето благо нито институции, нито медии, така че всичко е в наши ръце.

20.11 2012 в 20:26

Браво на Босия! Пример за подражание!!!