Арести и стрелба в София след протеста (снимки)

18 февруари 2013 в 20:48 10361 5

Арести по време протеста в София. Снимки: Сергей Антонов
Арести по време протеста в София. Снимки: Сергей Антонов

Протестите в София не минаха без инциденти. Вече има двама арестувани. Единият от тях е задържан заради стрелба с пистолет, съобщиха за OFFNews от СДВР.

Стрелецът е задържан на ул. "Лайош Кошут" № 19. За момента няма информация за пострадали, като не е ясно защо мъжът е стрелял. На място е изпратена огледна група. Инцидентът е станал около 20.30 часа.

Около 19.00 часа е бил задържан друг мъж. БГНЕС съобщи, че е задържан един от организаторите на протеста - Кристиян Коев-Златната флейта. Той е бил задържан на ул. "Ангел Кънчев" близо до "Фритьоф Нансен".

Дошъл съм в България да живея свободно, иначе живея в Италия, каза пред БГНЕС Коев по време на ареста му. Докато той бил извън България, му се натрупали огромни сметки, затова е излязъл на протест. "Обещавам, че това, което направиха с мен, ще стигне до Брюксел. Сложиха ми белезници без да ми обяснят точно защо.

Вчера бях на протеста заедно със седеммесечното си дете и отново още протестирам, когато ме освободят. Засега съм с белезници и това никога не се е случвало в живота ми", заяви той. От жандармерията са му обяснили, че е арестуван, защото не се подчинява и не искал да го разделят от групата на протестиращите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови