Ангел Найденов: Президентът е подведен или е злонамерен

14 юли 2013 в 14:36 2653 2

Ангел Найденов, военен министър. Снимка:БГНЕС
Ангел Найденов, военен министър. Снимка:БГНЕС

„Президентът или е бил подведен или е злонамерен. Но тъй като не искам да си мисля, че е злонамерен, приемам, че е бил подведен".

Това обяви министърът на отбраната Ангел Найденов във Варна по повод изказването на президента Росен Плевнелиев  от петък за високата  цена, която ще струва  на бюджета спирането на пенсионната реформа и възстановяването на формированието във Враца.

Найденов е във Варна на срещата с членове на сдружение „Българска отбранителна индустрия“.

 Той обяви, че не желае да влиза в задочна дискусия или спор с президента.

"Но не мога да приема, че счетоводителският подход е единственственият приложим в отношението към армията и въпросите, свързани със сигурността”,  коментира още военният министър.

За да илюстрира ситуацията, министърът на отбраната даде пример с предвидените за закриване 7 бази на бригада “Логистика“, в които се съхраняват имущество, екипировка, включително и над 9 000 тона боеприпаси, които досега не са били продадени или унищожени:

„Ако бъдат закрити в предвидените по план срокове и ако бъдат съкратени тези няколкостотин човека, заети в тях, кой ще поеме отговорността за тези боеприпаси? Може би служителите от президентската администрация“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews