Андреева: Нищо не беше наред в МЗ, преди да го оглавя

OFFNews 14 август 2013 в 08:59 4198 24

Таня Андреева, Снимка: БГНЕС
Таня Андреева, Снимка: БГНЕС

"Освободените служители не са отстранени на политически принцип. Администрацията е много раздута. Много сериозен е и проблемът с експертността. Нямаше едно нещо, за което да въздъхна със спокойствие и да кажа: "Тук всичко е наред".  Така здравният министър Таня Андреева обясни направената от нея чистка в здравното министерство.

С идването си Андреева уволни няколко десетки служители (по думите ù те общо 30) - част от които са работили в МЗ повече от 10-15 години и за които колегите им твърдят, че са качествени експерти. Уволненията засегнаха почти всички дирекции в министерството, включително целият пресцентър и служители от правната, международната дирекция, дирекция "Обществени поръчки".

Отиде си и директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Евелин Благоев, който беше назначен на поста от здравния министър от правителството на ГЕРБ Десислава Атанасова през октомври миналата година.

След като беше обвинена в това, че е започнала чистка сред директорите на болници, Таня Андреева увери, че служители на министерството няма да бъдат сменяни по политически причини. Тя посочи, че по времето на ГЕРБ е имало много политически назначения, но тези хора няма да бъдат уволнени, ако си вършат работата. Това обаче не се случи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!