Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

400 глоби на ден в Синята и Зелената зона

Вероника Шербанова 01 май 2013 в 13:16 2330 1

Новата синя зона. Снимка: Сергей Антонов
Новата синя зона. Снимка: Сергей Антонов

Около 400 души са глобявани всеки ден за това, че не са платили за паркиране в Синята и Зелената зона в София. Това заяви директорът на дирекция „Паркиране и транспорт“ в Центъра за градска мобилност Румяна Милова, цитирана от Дарик.

С около 30 000 са намалели паркиранията в Синята и Зелената зона в София в сравнение с миналата година, свободните зони за паркиране са с 25% повече, посочи Милова.

По думите ù причината за намаляването на паркиранията са сумите, които трябва да се заплащат.

Всеки ден в платените зони в столицата паркират около 42 000 души, като в това число не влизат автомобилите на живеещите в Синята и Зелената зона. Броят на автомобилите с постоянен винетен стикер за паркиране са 8000, допълни Милова.

До края на месеца ще бъде направен отчет на приходите от платените зони за паркиране за първото тримесечие на годината. Парите от платеното паркиране се използват за издръжка на дейността на двете зони и за разплащане с транспортните фирми, обясни Румяна Милова.

От днес до 6 май паркирането в Синята и Зелената зона е безплатно. Въпреки това ще има дежурни паяци, които ще следят за неправилно паркирани автомобили. През следващите дни ще бъде подновена и маркировката, която обозначава началото на Синята и Зелената зона. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews