Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

3D прожекция върху сградата на община Бургас

16 март 2013 в 16:53 1847 0

Започва фестивала за съвременно изкуство
Започва фестивала за съвременно изкуство "Включи града" в Бургас

Зрелищна 3D прожекция даде началото на второто издание на фестивала за съвременно изкуство "Включи града" в Бургас. На 15 март вечерта сградата на общината се превърна последователно в крепост, кораб, приказен град и морско дъно, в тонколона и дим, за да отбележи началото на артистичното събитие.

Светлинното шоу беше съпътствано от специално композирана музика.

За да подгрее публиката за 3D преживяването, от Лондон пристига DJ Electronic Element, който е роден в Поморие. 3D прожекцията се прави седмица преди началото на фестивала "Включи града", който ще се проведе от 22 до 24 март в Морската градина. Неговата публика отново ще види многобройни артинсталации, пърформанси, концерти, кино прожекции, уъркшопи и изложби. Всички събития са с вход свободен, а повече информация за фестивалната програма ще намерите на www.vkluchigrada.com.

Фестивалът "Включи града" се организира в рамките на проект на Община Бургас "Завръщане в Бургас: минало, настояще и бъдеще", финансиран по ОП "Регионално развитие" 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.

Той е в подкрепа на Кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата 2019.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!