2/3 от катастрофите на НСО били по вина на други шофьори

Последна промяна на 14 януари 2013 в 16:17 2393 4

Кола на НСО.
Кола на НСО.

Две трети от катастрофите с автомобили на НСО са по вина на другите участници в движението. Това заяви в интервю за  "Фокус" началникът на службата бригаден генерал Тодор Коджейков. 

„Данните сочат, че през изминалата година с автомобили на службата са станали 26 леки пътно-транспортни произшествия /с материални щети/, като 8 от тях са по вина на шофьори от НСО, а останалите 18 катастрофи са причинени от други участници в движението", обяснява генералът.

По думите му катастрофите, които са по вина на шофьори на НСО са свързани с неспазването на дистанция. За причинени от тях катастрофи има наложени санкции от Пътна полиция, както и дисциплинарни наказания по Закона за отбраната и въоръжените сили. 

Коджейков отбелязва, че има спад в катастрофите с НСО. „Колкото до критиките в общественото пространство за пътните инциденти с автомобили на НСО, не е морално да прехвърляме всеки път вината върху шофьорите на службата”, каза той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.01 2013 в 13:31

Наистина има служители на НСО ,които прекаляват с дадените им правомощия,но аз лично познавам и съвестни от тях.Това са стари кадри с опит от службите,които не си позволяват фриволното поведение на по младите си колеги.Назначените наскоро (последните 4-5г) са неграмотни връзкарчета и зад волана на лъскавите возила се смятат за недосегаеми....нооо и те работят за едната заплатка като всички нас!!!

П.С.Уважаеми колеги шофьори от НСО,моля Ви, бъдете по толерантни към нас "другите шофьори"!!!!!!!!

14.01 2013 в 19:52

A 1/3 - по вина на НСО. Това е много, УЖАСНО МНОГО! Не би трябвало да има нито една катастрофа по тяхна вина.

14.01 2013 в 18:36

"Коджейков отбелязва, че има спад в катастрофите с НСО. "
Ами другите шофьори се научиха да скачат сами в канавките като видят светлинките на черните джипове/лимузини

14.01 2013 в 16:37

Не е морално, я..... Само трошат колите, барем да бяха строшили главите на поверените им идиоти, а така - само масраф за нас......