11 министри отговарят в парламентарния контрол

26 октомври 2012 в 08:11 784 0

Народно събрание. Снимка: БГНЕС
Народно събрание. Снимка: БГНЕС

11 министри ще отговарят на въпроси на депутати на редовния парламентарен контрол днес.

Пръв на депутатски въпроси ще отговаря министърът на външните работи Николай Младенов за конкретните стъпки за защита на българските национални интереси в процеса на разширяване на Европейския съюз със страните от Западните Балкани и позицията на България по отношение на започналите преговори за членство в Европейския съюз от Македония.

На 6 въпроса ще отговаря здравният министър Десислава Атанасова, сред които за цените на лекарствата през последните няколко месеца и осигуряването на достъпа до болнична помощ през 2013 година. За правилата и критериите за предоставяне и отчитане на еднократната финансова помощ на пострадалите от земетресението в Перник депутатите ще информира министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. 

Парламентът ще разгледа и доклада на временната анкетна комисия за проучване на причините, довели до повишаване цените на определени групи лекарства, плащани от Здравната каса. 

Очаква се да бъде разгледан и докладът на временната парламентарна комисия за проучване на фактите, свързани с действията на длъжностни лица от органи на изпълнителната власт по повод помилване и опрощаване на несъбираеми държавни вземания, с председател Яне Янев. В Конституционния съд е внесено искане за обявяване на противоконституционност на тази комисия. Решението се очаква да излезе скоро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews