Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Добромир Живков: ПП може да победи на вота, има по-голям резерв от ГЕРБ

БСП и “Демократична България” връщат част от загубената подкрепа през ноември, когато техни избиратели гласуваха за ПП, коментира социологът от Маркет линкс

OFFNews 08 септември 2022 в 11:25 10924 1

Добромир Живков

Снимка бТВ архив

Добромир Живков от Маркет линкс

"Продължаваме промяната" има по-голям потенциал за подкрепа от ГЕРБ, не е изключено партията на Кирил Петков и Асен Василев да стане първа на изборите, ако успее да мобилизира скритите гласове за себе си. 

Това заяви социологът Добромир Живков от "Маркет линкс" по бТВ. Агенцията обяви вчера част от проучване, според което ГЕРБ получава най-много проценти при вот сега. 48% са заявили, че ще гласуват, уточни той. 

Лидерите на ПП Кирил Петков и на ГЕРБ са с равна подкрепа при мажоритарен вот, почти еднакво е и недоверието при тях. 

БСП и “Демократична България” връщат част от загубената подкрепа през ноември, когато техни избиратели гласуваха за ПП.  БСП е в много добра форма. Наблюдавайки проучванията ни през последните няколко месеца, те са със стабилен резултат и дори с лека тенденция нагоре. ДБ също успява да възстанови част от подкрепата си, добави Живков.

Любопитното при Възраждане и Костадин Костадинов е, че стоят малко встрани в кампанията и това води до известен спад в подкрепата им, обясни социологът. 

По думите му служебният кабинет остава в сянката на президента Румен Радев, той е силната фигура и в изпълнителната власта. 

---------------------------------------------------

Проучването е проведено в периода 27 август – 3 септември по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета. То е финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет Линкс". Проведено е сред 1067 лица над 18-годишна възраст.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

915

1

8LCHQ997B0oOvWE

08.09 2022 в 13:14

Една жена каза на опашката за пенсии,че ПП ще са първи.Това е положението!Всичко било уредено,каквото и да значи то.
 
X

Подкастът на OFFNews