Азерите, арменците и мълчанието на Запада

Седмичен коментар на водещия на „По острието с Калоян Константинов“

OFFNews 15 октомври 2020 в 13:09 8266 5

Армения и Азербайджан са в де факто състояние на война. Европа и САЩ са в де факто състояние на дипломатическа парализа.

Ако реагираме, ще обидим азерите, които са доста щедри със своите газови находища. Ще обидим и Ердоган, който може да ни пусне мигрантите.

А да застанем на страната на арменците, е неудобно, тъй като са подкрепени от Русия.

Затова нека по-добре си седим и мълчим, гласувайки резолюции и налагайки санкции.

Точно както направихме в Сирия, Украйна, Либия, Ирак, Беларус, Средиземно море. И куп други места, които потънаха в хаос. Докато разни диктатори убиват и разграбват милиони души и редица държави.

Защото точно това се случва. Оставяме настрана историческата правота на спора за Нагорни Карабах – и двете страни имат своите доводи. Всеки има своята истина. Обективната истина обаче е, че той няма да се реши чрез война, а чрез мирни, макар и трънливи, преговори.

Докато Европа търси загубеното си достойнство, султанът изпрати турски изтребители, дронове и хиляди сирийски наемници, за да се бият срещу арменския народ.

Поредната безсмислена война, която диктатори като Ердоган, Алиев и Путин да ползват за налагане на контрол, вдигане на рейтинга си и икономически придобивки. Все пак някой трябва да плаща за всички ракети и снаряди.

Нужно е да се действа решително и бързо, да се наложат смазващи икономически санкции върху всяка държава, която води или активно подкрепя конфликта в Нагорни Карабах и дори да се разположат международни военни контингенти, докато всички замесени страни не седнат на масата за преговори.
Заложени са хиляди човешки животи и милиони съдби. Но като знаем колко време отнема на ЕС да регулира кривината на краставиците, по-скоро ще дочакаме на азерите и арменците да им свършат бомбите.

Дано да греша, а Господ и Аллах да влеят малко разум в главите на безумните си наместници по тези изтерзани земи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10372

5

elbarbudo

15.10 2020 в 19:46

И еврогеевете помагаха доста с отхранването на кучето. И продължават.

10571

4

Hissarion

15.10 2020 в 16:46

Освен на азърбайджанците и на арменците, на никой друг не му пука за НК. Армения е заобиколена от враждебно настроени съседи, а единствения ѝ съюзник от другата страна на Кавказ, е толкова затънал в странични договорки с враговете ѝ, че не смее да се обади. На приказките за международно право отдавна никой не вярва. Американците с години охраняха едно зло и отмъстително куче, което сега е добило самочувствие и започва да хапе наред комшиите си. Лошото е, че и ние сме от тях и ни е страх и не смеем да кажем нещо, че да не ни погне и нас.

10372

3

elbarbudo

15.10 2020 в 13:52

либия кой я върна в средновековието с робските пазари?

10372

2

elbarbudo

15.10 2020 в 13:50

каква е тая купчина го*на? в сирия подкрепихме и продължаваме да подкрепяме демократичната опозиция, която кой знае защо се оказа купчина джихадисти.

3232

1

tarabata

15.10 2020 в 13:15

ХАХАХАХАХАХ Европа в ступор-тиквата налага санкции?!?!?! ХАХАХАХАХАХААХ
Какви санкции ще наложиш ве? Налага санкции този, който има пари! Ти можеш само да организираш движение-бягайте за здраве! ХАХАХАХАХАХАХА