OffNews.bg

Руска фигуристка се забърка в скандал за Холокоста (видео)

Бившата олимпийска състезателка по фигурно пързаляне Татяна Навка и партньорът й на леда предизвикаха полемика, обличайки се в костюми на затворници от концентрационни лагери за руско танцово шоу, предава Асошиейтед прес. 

Навка, която е съпруга на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, заедно с партньора си Андрей Бурковски се появиха в съботния епизод на предаването "Ледена епоха" в черно-бели униформи с жълти звезди и грим, с който да изглеждат като насинени и немощни. 

Представлението на фигуристите, излъчено по "Първи канал", е базирано на  италианския филм "Животът е прекрасен", в който баща евреин представя пред малкия си син задържането им в лагер като игра.

Последва силно недоволство, като противници на танца не пропусната да изкажат мнението си и на страницата на фигуристката  в Инстраграм.

Двамата фигуристи защитиха танца си, обяснявайки, че по този начин отдават почит на жертвите на Холокоста. 

Хореографът на танца им, златният медалист от Олимпиадата от 2002 г. Иля Авербух, който е от еврейски произход, също застана зад идеята. 

"Изпълнението беше моя идея. Създавал съм много представления на тема война и с еврейски мотиви, имаше много различни персонажи", казва Авербух.