OffNews.bg

Разследват Семерджиев за кражба на дизел, свидетел го познал след снимките от катастрофата

Разследват Георги Семерджиев за кражба на дизел от бензиностанция на магистрала "Тракия", дни преди да причини катастрофата на столичния бул. "Черни връх", в която загинаха две момичета - на 22 и 26 години

От Районна прокуратура-Самоков - Териториално отделение-Ихтиман съобщават, че се води разследване след подаден сигнал за кражба на гориво на 3 юли. 

Към момента е установено, че на 3 юли на бензиностанция в района на 21-ви км на автомагистрала "Тракия" е пристигнал лек автомобил с германска регистрация и е спрял до колонка за зареждане на гориво. Шофьорът поискал от служител резервоарът да бъде зареден с дизелово гориво. Впоследствие водачът си тръгнал, без да плати.

Незабавно е подаден сигнал за кражба на телефон 112. В хода на разследването свидетел заяви, че шофьорът е именно Семерджиев. Това станало, след като свидетелят видял разпространените в медиите снимки на 35-годишния бивш футболист. 

Освен това се проверяват данни, че регистрационните номера са издадени за друга кола и че крадецът е бил със светлини със специално предназначение в колата. 

Изискани са записи от камери за видеонаблюдение. Назначена е видеотехническа експертиза, предстоят още разпити на свидетели.

След тежката катастрофа в София беше установено, че в джипа на Семерджиев са открити полицейски лампи, както и палка. От длъжност беше отстранена и служителка в Първо РУ, за която се твърди, че има отношения със Семерджиев. Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди, че полицайката - Симона Радева, е "замесена в случая" и че "едва ли има основание в колата на този човек да има предмети, които се ползват единствено от полицаите".

Семерджиев вече е с пет повдигнати обвинения - причиняване на смърт на повече от един човек, управление на автомобил след употреба на наркотици, използване на фалшива шофьорска книжка, държане на наркотици, както и за шофиране с чужди номера в деня на трагедията.

В четвъртък Софийският градски съд го остави за постоянно в ареста