OffNews.bg

Прокурорският син от Перник отива на съд за 8 престъпления, продължават да постъпват сигнали

18-годишният прокурорски син Васил Михайлов е предаден на съд за 8 извършени от него престъпления - леки и средни телесни повреди, закана за убийство и хулиганство.

Това съобщиха на брифинг от Софийската районна прокуратура. 

Продължават да постъпват множество сигнали срещу него. Има нов сигнал от преди няколко дни от служител на Дирекция "Охрана", че Михайлов е отправял заплахи за саморазправа, докато е бил задържан под стража.

По случаите е образувано досъдебно производство за нанасяне на средни телесни повреди на 3 лица, леки телесни повреди по хулигански подбуди на 2 лица, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за закана с убийство.

За 7 месеца са разпитани 45 души, а внесените материали в Софийския районен съд са 12 тома. Всички сигнали се разследват. Част от случаите, за които е предаден на съд, са извършени през ноември и декември 2021 г., както и от март до юни 2022 г. 

Извършени са над 10 експертизи, а разходите по разследването са над 5000 лева.

Младежът беше задържан в средата на юни, след като футболният треньор Румен Андонов подаде сигнал за нанесен побой от Михайлов върху него. След като мъжът даде гласност на случая, се оказа, че не е единственият потърпевш от Михайлов.

Стана ясно, че е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го е порязал с нож в областта на лявото око. След това младежът е отправил закани за убийство на съпругата на мъжа, като размахвал нож пред лицето ѝ.

Михайлов е обвинен и за това, че на 11 юни, около 14:00 часа, в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек и му е причинил телесна повреда.

Всички престъпления са извършени в Перник.