Васил Михайлов остава под домашен арест (обновена)

OFFNews 02 ноември 2022 в 20:08 4467 0

Васил Михайлов

Снимка БГНЕС/Михаела Катеринска

Васил Михайлов

Прокурорският син Васил Михайлов остава под домашен ареста, реши Софийският районен съд. По-рано днес прокуратурата внесе искане за повторното му задържането под стража, след като стана ясно, че Михайлов е нарушавал мярката няколко пъти. 

Преди дни стана ясно, че 18-годишният Михайлов е нарушил домашния си арест неколкократно. Пред съда днес той заяви, че го направил "от суеверие", предаде бТВ. Обвиненият за побой младежът добави, че отишъл до питейно заведение за около минута, за да вземе ключовете си, които оставил, преди да бъде задържан преди пет месеца. Според магистратите обаче Михайлов е бил заведение, преди да се установи на адреса, а не след това. 

В съда Михайлов каза още, че всеки път, когато е нанасял побой над някого, е било в условията на самозащита.

Бяха представени данни за над десет случая, в които гривната на младежа е загубила връзка, но стана ясно, че това се дължи на пропадане на комуникацията с мобилния оператор, обслужващ услугата. Именно заради това районният съд отказа да върне Михайлов в ареста. В мотивите си съдът записа, че няма категорични доказателства младежът да е напускал дома си, предаде БТА. 

Васил Михайлов е нарушавал домашния си арест пет пъти - между 7 и 40 минути, предаде бТВ, а от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" съобщили на МВР три дни по-късно.

Главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на баща му Бисер Михайлов по морални причини.

По-рано днес служебният министър на правосъдието Крум Зарков даде да се разбере, че мярката трябва да бъде променена. Синът на вече бившия зам.-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов - Васил, е напускал дома си, като едно от излизанията му е било по-дълго - за 40 минути, обясни Зарков.

Решението на Софийския районен съд не е окончателно и може да бъде протестирано пред Софийския градски съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови