OffNews.bg

Бившият главен стратег на Тръмп напуска сайта Брайтбарт след критики към президента

Бившият главен стратег на Белия дом Стивън Банън напуска ръководството на десния уебсайт "Брайтбарт нюз" след публикуването на критични изказвания за президента на САЩ Доналд Тръмп и антуража му в книгата "Огън и ярост: в Белия дом на Тръмп" на Майкъл Улф, съобщиха световните агенции.

Генералният директор на "Брайтбарт нюз" Лари Солов обяви оттеглянето на Банън от поста на изпълнителен председател на съвета на директорите, в съобщение на сайта.

"Стив е ценна част от нашето наследство и ние винаги ще сме благодарни за неговия принос и за това, което ни помогна да постигнем", се казва в съобщението, цитирано от ДПА.

Банън, който напусна поста си в Белия дом през август, заяви, че е горд от това, което "екипът на "Брайтбарт" е постигнал в толкова кратък период в изграждането на новинарска платформа от световна класа".

В книгата Банън е цитиран да казва, че смята за "предателска" и "непатриотична" скандалната среща на Доналд Тръмп-младши - Джаред Къшнър, и Пол Манафорд с руснаци, предлагащи злепоставяща информация за Хилари Клинтън, през юни 2016 г. в "Тръмп тауър". Доналд Тръмп реагира гневно, заявявайки, че Банън си е "загубил ума".