OffNews.bg

Какво са виртуалните спортове и защо са така популярни

Миналата година, която бе съпътствана от отлагане на редица спортни събития, доведе до сериозни загуби за букмейкърите. Някои от тях бяха на ръба на фалита, но ги спаси една-единствена услуга. Става въпрос за виртуалните спортове, представляващи 3D компютърни игри. Те са базирани на реалните дисциплини, имат сходни правила, но предлагат по-бързо уреждане на залозите.

Потребителите дават прогноза преди началото на събитието, следят действието на игрището чрез лайв стрийм и изчакват крайния резултат.

Защо фентъзи спортовете получиха толкова голям отзвук и кое ги прави привлекателни за залагащите, вижте мнението на експерти в бранша.

Видовете виртуални спортове в букмейкърите

Виртуалните спортове са хазартна услуга, разработена преди няколко години. Намира приложение в повечето онлайн букмейкъри в България, включително в иновативната платформа на Win Bet Online. Компаниите обособяват специални звена с виртуални дисциплини, в които попадат различни видове игри.

Залагащите се пренасят на футболната арена и следят мачове между виртуални тимове. Създадени са фентъзи лиги на водещи шампионати като Висшата лига, Бундеслигата, Серия “А”. Компаниите отчитат голям интерес към виртуалнoто Европейско и Световно първенство. Налични са традиционни пазари за игра (победител, общо голове, хендикап, 1-во полувреме), а коефициентите са повече от впечатляващи.

Макар виртуалният футбол да събира погледите на потребителите, не е единствената възможност за залагане. Ще се докоснете до прототипи на NBA, турнирите от Големия шлем и ще се потопите във виртуалната бейзболна лига на Америка. Организират се ежеминутни надбягвания с коне и гонки с кучета, където можете да прогнозирате кой ще спечели и какво ще е разпределението на първите три позиции.

В българския сайт за залози WinBet Online се предлагат също залози на моторни спортове. На всеки две минути стартира ново състезание, в което участват между 12-14 виртуални пилоти. Играта е базирана на NASCAR, има много изпреварвания и драматични моменти до финалната линия.

Правила и съвети за залагане на виртуални спортове

Реалните и виртуалните спортове си приличат по правилата, опциите за залог и определянето на крайните победители. Залага се по еднакъв начин, допуска се комбинация на няколко събития в един фиш, а ако сте дали точни предвиждания – получавате печалбите си на момента.

Компютърните симулации имат някои неоспорими предимства, които ги превръщат в предпочитано средство за забавление. Дават възможност за залагане по всяко време на денонощието, крайният изход става ясен до няколко минути и може да се избира измежду различни събития. На екрана се визуализира развоят на всеки мач поотделно, а под стрийма са обявени пазарите и придружаващите ги коефициенти.

За разлика от залозите на истински дисциплини, при виртуалните имате право единствено на пре-мач прогноза. В един фиш може да присъства по един пазар от събитие, а освен това е наложен максимален лимит на броя селекции.

Залагането на виртуални дисциплини трябва да се извършва изцяло за забавление. Статистиката, текущото класиране и изминалите мачове не играят роля за определяне на окончателния резултат. Разбира се, във всяка среща има фаворит и аутсайдер, но крайният изход се фиксира от автоматизиран софтуер. Изненадите не са рядкост, затова не трябва да се влияете от ставките и да залагате високи суми в полза на очаквания победител.