OffNews.bg

Петър Славов от РБ е задал най-много въпроси на парламентарен контрол

Депутатът от Реформаторския блок Петър Славов е задал рекордните 32 въпроса към министрите по време на парламентарен контрол за периода 11 януари 2015 г. – 8 април 2015 г., съобщиха от Гражданския блок към РБ.

Според Реформатора сред най-важните въпроси са били тези към вицепремиера Томислав Дончев и министъра на финансите Владислав Горанов, свързани с депозираните средства на дружества с държавно участие, потънали в КТБ.

Също и въпросите към министър Вежди Рашидов, свързани с комунистическите паметници и към министър Николай Ненчев за скъпата поддръжка на МиГ-овете.

"Всъщност, смисълът от парламентарните въпроси не е просто да се пита (за да те покажат по „телевизора“), а съответният министър да бъде насочен към даден проблем от неговата компетентност.

Така например, след мой въпрос към Лиляна Павлова, последва проверка и удължаване на срока за граждани за изпращане на документи за изготвяне на кадастралната карта на р-н Лозенец. Надявам се и от другите питания да е произтекло нещо полезно" – коментира в профила си във "Фейсбук".