OffNews.bg

Момчил Неков: Кодексът на Мая сработи, обичам руски енергийни песни

Избирането ми за евродепутат даде надежда на хората да не се чувстват безгласна буква, каквато са били през цялото време на прехода.

Това каза в първото си телевизионно интервю пред bTV Момчил Неков, който измести от първото място в преференциалния вот лидера на БСП Сергей Станишев.

Неков не смята, че избирането му е техническа грешка. „Това е Изборния кодекс на Мая, както е известен в медиите. Той сработи, преференцията сработи. Това даде надежда на самите хора да не се чувстват безгласна буква. Това че аз се изплъзнах от неизбираемите места, това е интересно. Това дава надежда на хората. Точно това искам да покажа от тук нататък. За мен е важно да не правим българския народ неграмотен, защото ние сме част от него. Няма как да кажем, че някой се е объркал“, каза Неков.

Той смята, че към днешна въпросът с неразпознаваемостта не е актуален. „Да си известен не кореспондира с избиране. Има много хора, които са изместили водачите в листата, но са неизбираеми. Хората искат да видят човек като тях в политиката“, обясни новият евродепутат на БСП.

Той каза, че още не е имал среща с лидера на БСП Сергей Станишев, но очаква скоро да се видят. „Няма за какво да се обиждам, все пак това, с което съм се захванал, не е детска градина и няма място за обиди“, коментира още той.
Неков обясни, че никой не му е казвал да се отказва от политиката.

Той смята, че е избран със своята „искреност, непринуденост, с това, че съм млад“. „Явно им е харесал профилът, в който се представям“, каза още станалият популярен като Любимец 15.

Той коментира и негова снимка, разпространена в социалните мрежи, на която той е заснет на парти в чалготека. „Аз слушам всякаква музика. В тази връзка много са ме бъзикали, че слушам и руска музика. Това са енергийни песни“, разказа Неков.