Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Тони Стораро и Софи Маринова помогнали за избора на "любимец 15"

OFFNews 28 май 2014 в 08:11 8947 5

Момчил Неков

Фолкзвездите Тони Стораро и Софи Маринова са сред хората, които са помогнали за избора на Момчил Неков от БСП за евродепутат. Това стана ясно от изказване на лидера на „Евророма“ Цветелин Кънчев пред bTV.

Той коментира случая, при който Неков, който беше на 15 място в бюлетината на БСП, изпревари в преференциалния вот лидера на партията Сергей Станишев. Новоизбраният евродепутат заяви вчера, че няма намерение да се отказва от спечеления мандат.

„Правихме много концерти за симпатизантите ни и Тони Стораро, Софи Маринова и други, викаха: „15, 15...“ и хората ни са се улисали. Това е масово в нашите секции, не е правено умишлено“, коментира Кънчев.

Лидерът на „Евророма“ заяви, че на миналите избори големият губещ са ДПС, защото тяхната цел била да са първа политическа сила. „Все пак осем години съм бил коалиционен партньор в тази партия и много съм научил. Прегръдката между г-н Лютви Местан и г-н Сергей Станишев, след това прегръдка и кафе на Лютви Местан и Бойко Борисов - това е равно на ниска избирателната активност. Познавам ги и знам“, коментира Кънчев и допълни, че и Доган, и Местан имат какво да покажат като идеи, но нямат подготвени хора.

„Стиснатостта на БСП доведе до тези резултати на изборите. И да искат няма как да дават, защото живеят на заеми“, каза Кънчев. По думите му в над 70 общини, където има кметове на ГЕРБ, ромският етнос е бил подложен на натиск. „Крадецът вика дръжте крадеца. Писна ми от този от Банкя“, каза още Кънчев.

Той обясни, че ромите масово отказвали „чували с пари“.

„Нека да престанат с тази папагалщина, че само цигани се купуват. Вярвайте ми, болшинството от хората, които се продават, са българи“, каза още лидерът на „Евророма“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!