OffNews.bg

Мая Манолова заплаши РБ, че ще ги обади на Протестна мрежа

Мая Манолова заплаши Реформаторския блок, че ще информира Протестна мрежа, че са забравили това, за което са протестирали пред парламента, в момента, в който са седнали на депутатските кресла.

Повод за това стана обсъждането и гласуването на Комисията за контрол над службите за сигурност към Народното събрание.

"Може ли един борец за прозрачност да иска мнозинството да контролира само себе си чрез мнозинство в тази комисия", обърна се Манолова към депутатите от Блока.

Тази комисия вече няма да се сформира на паритетен принцип - всички групи имат еднакъв брой депутати в комисията, а ще се сформира като другите комисии - най-много представители ще има най-голямата парламентарна група.

Патриотичният фронт е предложил във временната комисия за правилника да се впише паритетния принцип, но после са оттеглили предложението.

Това означава управляващите да контролират себе си, възмути се Манолова и направи забележка на РБ, че не гласуват срещу това.

Десислава Атанасова контрира с факта, че в началото на миналия парламент председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика стана лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който не се слави с много етично поведение, а с това, че се бие по аерогарите.

Господа Реформатори, не й обръщайте внимание, тя няма право да говори за демокрация, обяви Атанасова. Тя изживява катарзис, когато сменя ролята от управляващ в опозиция.

Името на Сидеров, който не е в залата, стана да защити младият националист Илиян Тодоров:

"Беше най-нормалното и винаги беше най-нормалното тази комисия да се дава на опозицията, а не на тези които управляват. Виждам, че сте се превърнала и в съдия, вече давате присъди кой кого бил, кого не бил. Не коректно, в момента правите внушения, които са абослютно погрешни.

Точно в тази комисия на г-н Сидеров, г-жо Атанасова, имаше сигнали за вашия мъж, ако не се лъжа и за обществени поръчки за няколко милиона лева. И това го има в прокуратурата.