OffNews.bg

Костадинов щял да прави нова ''суверенистка'' група с Алтернатива за Германия в ЕП

Председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов се закани, че ще направи нова "суверенистка" група заедно с "Алтернатива за Германия" в Европейския парламент. 

Вчера крайнодясната група в Европейския парламент "Идентичност и демокрация" изгони делегацията на "Алтернатива за Германия" (АзГ) 2 седмици преди изборите за европейския законодателен орган.

Костадинов реагира днес като написа в социалните мрежи, че не е изненадан и че отдавна очаквал АзГ да бъдат изгонени. По думите му това е много добра новина, защото сега "Възраждане" щeли да имат възможност да създадат истинска консервативна и суверенистка група в Европейския парламент.

"Възраждане" категорично ще работи заедно с АзГ. Вече сме предприели стъпки за създаване на нова група в ЕП, затова още днес ще предложим на германската партия да се включи и да движим заедно процеса", обяви Костадин Костадинов. 

Вчера по време на дебата за новото председателство на ЕК Урсула фон дер Лайен заяви, че "Възраждане" са приятели на Путин и искат да унищожат ЕС".