OffNews.bg

Кадиев: Някой вярва ли, че Борисов има само къща, 150 хил. лв. и куче

"Има ли някой в България, който да вярва, че премиерът, който през последните години е бил главен секретар на МВР, кмет на София, премиер шест години – все дейности с голям корупционен потенциал, има една къща в Банкя, 150 хил. лева на влог и едно куче?"

Този въпрос зададе депутатът и лидер на партия „Нормална държава“, Георги Кадиев, пред bTV. 

Той също така отговори на обвинението на Методи Андреев, че конфликтът му с бившия шеф на АЕЦ „Козлодуй“, Димитър Ангелов, е на лична основа. Андреев също намекна, че в комисията по корупция и конфликт на интереси има сигнали срещу Кадиев за самоизточване на фирми и укриване на данъци.

"Приемам това не толкова като атака към мен, колкото към кампанията, която ние, като партия, предприехме за борба с корупцията. Най-лесният начин да саботираш тази кампания е като саботираш флагмана ѝ", каза Кадиев.

Според него изказванията на Андреев са свързани с участие на двамата в друго предаване, където Кадиев накарал депутата на ГЕРБ да признае, че не вярва „премиерът на най-корумпираната държава в Източна Европа“ Бойко Борисов да има само 17 хил. лв. депозит, както се твърди, че е декларирал.

"Ако от някъде трябва да започне борбата срещу корупцията, то трябва да е с проверка на такива данни, като декларираните от Борисов", добави той.