OffNews.bg

Димитър Танев: Не друг, а Кънев поиска Танев да бъде сменен

Лидерът на ДСБ Радан Кънев, е бил този, който в неделя е поискал образователният министър Тодор Танев да бъде сменен.

Това заяви депутатът от Движение "България на гражданите" (ДБГ) Димитър Танев пред журналисти в Народното събрание, като така потвърди вчерашните думи на Даниел Вълчев. По рано днес Кънев нито отрече, нито потвърди, че е била обсъждана възможността за искане на оставката на Танев.

"По повод свалянето на доверието от министъра на образованието, това ни беше съобщено на заседанието на Изпълнителния съвет и това беше позиция на лидера на ДСБ.Той дойде от заседание на ДСБ и каза, че това е решение на тяхната партия. Ние бяхме там", каза той.

Депутатът обаче подчерта, че това не е общата позиция на блока, защото от ДБГ още не са представили своята оценка за министрите на РБ. Очаква се другата седмица да стане ясно какво е тяхното мнение.

Той не пожела да каже дали е възможно Даниел Вълчев да застане на мястото на образователния министър, ако той бъде сменен.

На въпрос дали от партията на Кунева са доволни от правосъдния министър, той отговори само: "Нека да не коментираме сега конкретни имена, нека да си вземем съответните решения на партийните формати".

След изказването на двамата депутати в парламента пристигна и вицепремиерът Меглена Кунева, която е и лидер на ДБГ.

Тя категорично отрече да има напрежение между двете основни партии в Реформаторския блок - ДБГ и ДСБ.