OffNews.bg

Бареков заплаши да се оплаче на Юнкер от новия дълг

Евродепутатът Николай Бареков ще се оплаче на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и Европейската централна банка от готвения нов заем от 8 млрд. евро или 16 млрд. лв.

Това заяви самият той в официалната си страница.

"Като евродепутат ще сезирам председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и Европейската централна банка, че това българско правителство се опитва да компенсира финансовия колапс в държавата не със средства от инвестиции и еврофондове, както обеща на избиратели си, а с пари назаем", заплаши лидерът на "България без цензура".

По думите му българската икономика е срината през последните седем години и няма работеща индустрия, а финансовият колапс ще засегне всички български домакинства и този безпрецедентен, библейски по размерите си дълг ще бъде изплащан от нашите внуци и правнуци.

Бареков е категоричен, че дългът ще надхвърли 60% от БВП на България. Това на практика вкарва в капан следващото българско правителство, защото България ще бъде извадена от всякакви планове за еврозоната.

"Българската държава ще получи камък на шията, който ще я завлече на дъното и този план на наследника на Симеон Дянков Владислав Горанов вместо спасителен, ще се окаже погребален", прогнозира бившият телевизионен водещ.

Той заплаши още, че ако българският парламент "не прояви здрав разум и подкрепи този несъизмерим дълг", като евродепутат той ще използва всички законови форми, за да предотврати "бедствието, което ще се стовари на главите на българските семейства".