OffNews.bg

Асланов: Протестна мрежа се вживява като кадровик на държавата

Така наречената „Протестна мрежа” от известно време се вживява като кадровик на държавата и като монополист на единствената истина - с претенция само те да казват кое е честно и кое не и кое е морално и кое не. Трябваше да се вземе мнението на хора, които персонално са свързани с изборното законодателство и съм сигурен, че повечето от тях нямаше да кажат лоша дума за Красимира Медарова.

Това заяви пред агенция Фокус социологът от БСП Юрий Асланов. 

Според него Медарова "е един достоен човек и професионалист и с нищо не омърси името си, докато беше председател на ЦИК".

Това не може да се каже за някои от героите, които в момента се упражняват на неин гръб, твърди Асланов.

Върху честността на изборите винаги има съмнение. Лично за мен тези съмнения се засилват след оставката на Красимира Медарова, посочи още социологът.

Основните проблеми, които касаят изборния процес, са на равнище секционни избирателни комисии и в много редки случаи - и на районни избирателни комисии, каза Асланов.

Според него, в ЦИК винаги се е постигало някакво единодействие и съгласие по взетите решения.

Аз също бях делегат на градската конференция на БСП и подкрепих предложението на Янаки Стоилов начело на листите навсякъде да са хора от БСП, каза социологът по повод подреждането на листите в Столетницата. По този начин щяло да се мотивира твърдото ядро на партията да работи за изборите с максимална енергия.